Film değil gerçek! O bankada vatandaşın kilolarca altını çalındı: Afyonlu vatandaş bankaya gitti gözlerine inanamadı

Film değil gerçek! O bankada vatandaşın kilolarca altını çalındı: Afyonlu vatandaş bankaya gitti gözlerine inanamadı

Kimse kulaklarına inanamadı. Filmlere konu olacak o olay Afyonlu ailenin başına geldi. Birçok kişi yatırımlarını güvende tutmak amacıyla bankanın yolunu tutarken Afyonlu ailenin başına gelenler akılları karıştırdı. Bankada biriktirdikleri kilolarca altın bir anda buhar oldu. Bankaya giden vatandaş ne gördüklerine ne de duyduklarına inanamadı. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Afyonkarahisar’da gurbetçi bir ailenin, 2014 yılından bu yana biriktirdiği yaklaşık 8 kilo altını, kamu bankasındaki özel kasasından çalındı. Belçika’da yaşayan R.Ö. ve eşi Ü.Ö., yıllardır güvenlik gerekçesiyle altınlarını bir kamu bankasının Bolvadin şubesindeki kasada saklıyordu. Ancak geçtiğimiz 11 Ekim'de altınlarının bir kısmını bozdurmak için bankaya gittiklerinde kasanın tamamen boş olduğunu gördüler.

Kuyumcudan 200 Bin Liralık Altın Çalındı - Son Dakika Haberleri

Gurbetçi çift, yaklaşık 10 yıldır özel kasada faturalı 22 ayar bilezikler ve Cumhuriyet altınları biriktiriyordu. Bolvadin’e gelen R.Ö., şirket ödemesi için kasasındaki altınlardan bir miktar almak istedi. Gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra kasa odasına inen R.Ö., kasasını açtığında şok edici manzarayla karşılaştı: Altınlar yoktu.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

R.Ö., yaşadığı şoku atlatır atlatmaz avukatı Samet Özaydın ile irtibata geçti ve emniyete suç duyurusunda bulundu. Bankada yapılan incelemelerde, kasada birçok farklı parmak izine rastlanıldı ve çilingir işlemi yapıldığı tespit edildi. Savcılık olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Afyonkarahisar'daki kamu bankasından 8 kilogram altın çalındı iddiası! Gurbetçi aile hayatını şokunu yaşadı | Türkiye Gazetesi​​​​​​​

GÜVEN SARSILIYOR

Ailenin avukatı Samet Özaydın, olayın bir kamu bankasında yaşanmasının, halkın güvenini ciddi şekilde zedelediğini belirtti. "İnsanlar devlet bankalarına güvenerek yatırımlarını yapıyor. Ancak böyle bir olay güvenilirliği sorgulatıyor. Bu konuda hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Tatil için bozduracakları altınlar çalındı

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Savcılık soruşturmasının devam ettiği olayda, bankanın tüm personeli ve kasayla ilişkili kişiler inceleniyor. Hırsızlıkla ilgili detayların ve sorumluların ortaya çıkarılması için emniyet güçleri kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN