Evini imalathaneye çevirdi, usta baklavacılara taş çıkardı! Depremzede çift baklava değil aşk imalatı yapıyor

Evini imalathaneye çevirdi, usta baklavacılara taş çıkardı! Depremzede çift baklava değil aşk imalatı yapıyor

Büyük deprem felaketinin ardından Kendi işimizi kendimiz yaparız diyen çift büyük bir imalata imza attı. Mehmet ve Ayşegül Kısa çifti evlerinin bir odasına adeta baklava imalathanesine çevirdi. Aşk ile yaptıkları baklavalardan büyük kazanç sağladı meslekteki büyük üstadlara taş çıkardı. El lezzetinin aşk ile buluştuğu en güzel baklavaları eşiyle yarıştırdı.

Bugün Antakya ilçesi Mansurlu Mahallesi'nde yaşamını sürdüren 34 yaşındaki Mehmet Kısa, küçük yaşlardan bu yana öğrendiği baklava ustalığını 15 yıldır sürdürüyor. Büyük Felaketin Ardından Antakya ilçesinde bulunan imalathanesi yıkılan Mehmet Kısa, evinin bir odasına imalathaneye çevirdi. Baklava ustası eşi Ayşegül Kısa ile birlikte baklava yapmaya başlayınca çift baklavalarını adeta aşk ile üretti.

EVİNİ İMALATHANEYE ÇEVİRDİ

İşini severek yapan Ayşegül Kısa, baklavaları herkesin tüketebilmesi için fiyatları düşük tuttuğunu söyledi. Evinin bir odasını imalathaneye çevirdiğini aktaran Kısa, işlerinin güzel gittiğini ve son derece memnun olduklarını ifade etti. Günlük ve taze ürünler çıkartmaya çalıştıklarını aktaran Kısa, “Fıstıklı, cevizli sarma, midye ve siparişe göre sunum yapıyoruz. Cevizli baklavamız kilosu 150 TL, fıstıklı baklavamız 200 TL, tereyağlı baklava 400 TL olarak fiyatlarımız var. Biz kira vermiyoruz. Evimizin kendi odası olduğundan ve herkesin alabilmesini istediğimiz için fiyatları daha uygun tutmaya çalışıyoruz.” dedi.

Depremzede çiftin aşk baklavası

DEPREMİN İZLERİ SİLİNİYOR

Evlerinin hem yaşam alanı hem de iş yeri olduğunu söyleyen Ayşegül Kısa, evde olduğu için çocuklara bakmanın zor olmadığını da belirterek her şeye kolayca yetişebildiğini aktardı. Evinin bir odasını iş yeri olarak kullandıklarını aktaran Kısa, İlk başlarda zorlandığı baklava işini eşinden öğrendiğini ve tam not aldığını dile getirdi.

Depremzede çiftin aşk baklavası

Elele verdikten sonra her işin üstesinden gelebileceklerine inançları olduğunu aktaran Kısa çifti, birbirlerine olan destekleri ile birlikte her türlü zorluğun üstesinden geldiklerini söyledi. Hem işine hem evine yetişebildiğini söyleyen Ayşegül Kısa, özel hayatında da kendini geliştirdiğini depremden sonra hayatı tutunmak için bu işe başladığını aktardı.

Depremzede çiftin aşk baklavası

KISA SÜREDE USTA OLDU

15 yıl önce adım attığı mesleği eşiyle birlikte sürdürdüğünü dile getiren Mehmet Kısa, eşinin de kısa sürede usta olduğunu aktardı. 15 yıldır baklava ve pastane işi ile uğraştığını dile getiren Kısa, “Depremden önce imalathane dükkanımda toptan satış yapıyordum. Depremden hepsi yıkıldı. Şimdi ufak bir yer açtım ve eşime de öğrettim. Eşimle beraber evimizde çalışmaya devam ediyoruz. Eşimle çalışmak güzel gidiyor. Eşimle aynı yerde çalışacağım hiç aklıma gelmezdi. İşi çok iyi öğreniyor ve daha önceden öğretmediğim için pişman oldum. Kendi evimin bir odasını imalathaneye çevirdim. Bu şekilde çalışıyoruz.” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN