Ev sahibi-kiracı kavgasında emsal karar: Bunu yapan yandı! Yargıtay son noktayı koydu

Ev sahibi-kiracı kavgasında emsal karar: Bunu yapan yandı! Yargıtay son noktayı koydu

Yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılmasının ardından adliyeler, kiracı ile ev sahibi arasındaki davalarla dolmaya başladı. Yargıtay, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren önemli karara imza attı. İşte detaylar...

Kiracıların yeni zamları kabul etmemeleri üzerine ise ev sahipleri yeni yollara başvurmaya başlıyor. Birçok ev sahibi kiracısını telefonla taciz ederken, bazıları ise kiracının elektriğini suyunu kapatma yolunu tutuyor.

TEHDİT EDEN EV SAHİBİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

İstanbul'da bir kiracı, ev sahibiyle kira artışı nedeni yile anlaşmazlık yaşadı. Gece uygunsuz saatlerde mesajlar atan ev sahibi, ertesi gün kiracısının evine kadar gelerek hem tehdit, hem hakaretlerde bulundu. Ev sahibi ayrıca evin doğal gaz ve su vanasını da kapattı.

Ev sahibinin uygunsuz davranışlarından rahatsız olan kiracı, ev sahibinden şikayetçi oldu. Savcılık makamının soruşturmasının ardından ev sahibi hakkında 'basit yaralama', 'hakaret', 'tehdit' ve 'huzur ve sükunu bozma' suçlamalarıyla dava açıldı.

EV SAHİBİ EVİ DENETLEYEBİLİR Mİ?

Yenicag'da yer alan habere göre, mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle konut sahibinin beraatine karar verdi. Kiracı kadın da dava dosyasını Yargıtay'a taşıyarak itiraz etti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, beraat kararını hukuka aykırı buldu ve davaya bozma kararı verdi.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Av. Dilek Yüksel, "Mülk sahipleri bazen kiralanan konut üzerinde olan mülkiyet haklarını yanlış yorumlayarak kiracısının özel alanına tecavüz edebiliyorlar. Konut sahiplerinin taleplerini, haklarını hukuka aykırı yollarla araması TCK'da düzenlenmiş olan 'huzur ve sükunu bozma' suçunu kapsar" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN