Esnek çalışma saatlerinde ilk adım! Vedat Işıkhan'dan tarihi açıkladı: Çalışma düzeni değişiyor

Esnek çalışma saatlerinde ilk  adım! Vedat Işıkhan'dan tarihi açıkladı: Çalışma düzeni değişiyor

Bir süredir tartışılan esnek çalışma modeli ile ilgili merak edilenlerin yanıtı Vedat Işıkhan’dan geldi. Esnek çalışma saatleri ile ilgili ilk adımlar atılıyor. Yeni çalışma modeli ile ilgili detaylar merak edilirken yeni düzende tamamen değişiyor. İşte yeni esnek çalışma modeli…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kamuda Tasarruf Paketi ile birlikte herkesi şaşırtan açıklamalara imza attı. Kamuda esnek, uzaktan çalışma modellerinin daha da geliştirileceğini belirten Şimşek, mesai saatlerinde bir kısalma olmasa dahi evden çalışma modeline geçileceği sinyallerini verdi. Esnek çalışma modeli ile ilgili ilk adımlar atılırken detaylar da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi.

VEDAT IŞIKHAN AÇIKLADI

Esnek çalışma modeli ile ilgili ikinci Bir açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısının ardından çalışma sistemine önümüzdeki günlerde başlanacağını müjdeledi. Konunun Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da gündeme getirileceğini belirten Işıkhan, detayları aktardı.

vedat-isikhan.jpg

KADINLARA İSTİHDAM OLANI SAĞLANACAK

“İş-Pozitif Projemiz” kapsamında kadınların istihdamının artmasının hedeflendiğini söyleyen Işıkhan, Emine Erdoğan'ın öncülüğünü yaptığı 9 Şubat'ta hayata geçirilen iş pozitif programı kapsamında şimdiye kadar 263.162 kadına istihdam sağlandığını belirtti. Rakamların daha da artacağını belirten Bakan Işıkhan, şu sözleri dile getirdi:

“Biz bununla da yetinmiyoruz, gençler ve engelliler için de benzer projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca yine Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla 2021 hayata geçirdiğimiz Kayıtlı Kadın İstihdamının desteklenmesi Projesi (Women-UP) ile Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul illerinde 4 bin kadın işverene, iş yerlerinde ilave olarak işe aldıkları 4 bin kadın çalışandan dolayı 25 ayda toplamda 635,9 milyon lira ödeme yaptık.”

memur-kadin-calisan.jpg

ANNELERE EURO İLE ÖDEME YAPILACAK

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında 12246 kişinin başvuru yaptığını dile getiren Işıkhan, proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-24 aylık çocuğu bulunan çalışan annelerin başvuruda bulunabileceğini aktardı. Ödemelerin annelere yapılacağını belirten Vedat Işıkhan, bakıcıya ayrı bir ödeme yapılmayacağına değindi. Bütçesi 15,3 milyon avro olan proje ile 12 ay boyunca aylık ortalama 7.000 kadının yani 3.500 anne ve 3.500 bakıcının kayıtlı istihdamına destek sağlanacağı belirtildi. Proje ile birlikte aylık her bir çalışan anne için 325 Euro destek verilmesi planlandı. Proje kapsamında teşvik ödemeleri Ağustos 2024 itibarıyla başlamakla birlikte 12 ay boyunca devam edecek. 25 Ekim 2025 tarihinde projenin kapanışı tamamlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN