Eski AK Partili Milletvekili Şamil Tayyar'dan Destici'ye kredi kartı aidatı tepkisi: Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini oldu?

Eski AK Partili Milletvekili Şamil Tayyar'dan Destici'ye kredi kartı aidatı tepkisi: Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini oldu?

Eski AK Partili Milletvekili Şamil Tayyar, kredi kartlarına yıllık 750 TL vergi alınmasını öngören teklifin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ertelenmesini hatırlatarak BBP lideri Destici’ye tepki gösterdi. Destici'nin, bu vergiye karşı çıkanlara yönelik "Bunlar DEM’i, Yunanistan’ı, Ermenistan’ı savunur" sözlerine atıfta bulunan Tayyar, “Peki şimdi ne oldu? Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan ya da Ermeni oldu? Büyük lokma yiyeceksin, ama büyük laf etmeyeceksin" dedi.

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, kredi kartı aidatlarına ilişkin tartışmada BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye sert sözlerle yanıt verdi.

Destici, kredi kartı limitleri 100 bin TL'yi aşanlardan 750 TL'lik kesinti yapılmasını eleştirenlere yönelik, "750 lira ödemek istemeyenler DEM’i, Yunanistan’ı, Ermenistan’ı savunur" ifadelerini kullanmıştı. Tayyar ise bu açıklamaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kesinti kararını ertelemesine gönderme yaparak, "Bu durumda Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan, Ermeni ya da başka bir şey oldu?" dedi.

Tartışmalara yol açan yıllık 750 TL'lik aidat teklifi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla askıya alınmıştı. İptal edilen vergi düzenlemesi, kredi kartı limiti 100 bin TL'yi aşan kullanıcılardan yılda 750 TL alınmasını öngörüyordu. Tayyar, Cumhurbaşkanı'nın bu hamlesiyle kamuoyundaki tepkileri yatıştırdığını ve sürecin doğru şekilde yönetildiğini belirtti.

'TOPLUMSAL DENGELER DÜŞÜNÜLMEDİ'

Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, teknokratların hazırladığı vergi paketlerinin toplumsal etkilerinin yeterince öngörülemediğine vurgu yaparak, “Bu paket hazırlanırken toplumsal dengeler düşünülmedi. Vergi yükünün insanları nasıl bir araya getireceği ya da böleceği hesaplanmadı. İşte tam da bu noktada siyaset devreye girer, çünkü hesap vermesi gereken onlardır" dedi.

'BÜYÜK LAF ETMEYECEKSİN'

Tayyar, BBP lideri Destici’nin aidat kesintisine yönelik eleştiriler yapanlara sert ifadelerle yüklenmesine de tepki gösterdi. "Büyük lokma yiyeceksin ama büyük laf etmeyeceksin" diyerek Destici'yi eleştiren Tayyar, “Cumhurbaşkanımız 750 TL'lik aidat kararını geri çekti. Şimdi ne oldu? Bu durumda Cumhurbaşkanımız da mı Yunan, Ermeni ya da vatan haini ilan edilecek?" ifadelerini kullandı.

'YÖNETİCİLER FEDAKÂRLIK YAPMALI'

Tayyar, açıklamasında yöneticilere fedakârlık çağrısında bulunarak, toplumun zorlu ekonomik şartlarda yöneticilerin de kendi ayrıcalıklarından feragat etmesini beklediğini dile getirdi. “Halk bedel öderken yöneticiler de kamu konforundan vazgeçmeli. Güven duygusunu korumanın yolu budur" diyen Tayyar, milletvekilleri, generaller ve yüksek yargı mensuplarına verilen 6 bin TL’lik bayram ikramiyesinin de kaldırılması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN