Erdoğan’dan sporda ‘fair-play’ çağrısı: Futbola kavga ve ideoloji girmesin

Erdoğan’dan sporda ‘fair-play’ çağrısı: Futbola kavga ve ideoloji girmesin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Futbol Akademisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, futbola husumet, holiganlık ve ideolojinin girmesinin sporun ruhuna zarar verdiğini belirtti. Erdoğan, 2024-2025 sezonunda centilmenlik düzeyi yüksek bir sezon temennisinde bulunarak, "Günümüzde futbol sadece sahada oynanan bir oyun olmaktan çıktı. Futbolun endüstrileşmesi beraberinde ciddi sıkıntılar getirdi. Kulüplerimizin mali yapılarını bozan cendereden çıkmaları lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı’nın açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, futbola husumet, holiganlık ve ideolojinin girmesinin sporun ruhuna zarar vereceğini belirterek, centilmenlik ve fair play çağrısında bulundu. Erdoğan, ayrıca Türkiye'nin spor altyapısında gerçekleştirilen reformları ve kulüplerin mali yapısının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-08-10-094920.png

'BAŞAKŞEHİR’İN BAŞARILARI TAKDİR EDİLMELİ'

Başakşehir Futbol Kulübü’nün kısa sürede elde ettiği başarıları takdirle karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kulübün Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra, Avrupa kupalarında Türkiye’yi defalarca temsil etmesinin önemine değindi. Erdoğan, Başakşehir’in başarısını sürdürmesi için dileklerini iletti ve yeni açılan Futbol Akademisi ile Kupa Meydanı’nın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

'FUTBOLA KAVGA VE İDEOLOJİ GİRMEMELİ'

Ülkenin spor alanındaki başarılarını artırmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı, sporun ruhunu zedeleyecek her türlü davranıştan uzak durulması gerektiğini söyledi. "Futbola husumetin, holiganlığın, kavganın, ideolojinin girmesi, her şeyden önce sporun ruhuna zarar verir" diyen Erdoğan, yeni futbol sezonunun hem heyecan hem de centilmenlik açısından yüksek düzeyde geçmesi temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Futbola kavga ve ideoloji girmemeli - 1

'SPOR ALTYAPISINDA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidara geldikleri günden bu yana Türkiye’nin spor altyapısını baştan aşağı yenilediklerini vurguladı. 38 yeni stadyumun tamamlandığını, il ve ilçelerdeki stat sayısının 277’den 346’ya çıkarıldığını belirten Erdoğan, futbol sahası sayısının da 2002’de 595 iken, bugün bin 365’e yükseldiğini kaydetti. Türkiye’nin dört bir yanını spor tesisleriyle donattıklarını söyleyen Erdoğan, bu tesislerin kulüplere önemli maddi gelir sağladığını ifade etti.

9821164.jpg

'FUTBOL ENDÜSTRİSİ CİDDİ SORUNLAR GETİRDİ'

Günümüzde futbolun sadece sahada oynanan bir oyun olmaktan çıktığını, endüstrileşen futbolun beraberinde ciddi sıkıntılar getirdiğini belirten Erdoğan, kulüplerin mali yapılarını bozarak büyük zorluklara yol açan bu durumdan kurtulmaları gerektiğini söyledi. Kulüplerin ayakları yere basan politikalara yönelmesi gerektiğini belirten Erdoğan, mali tablosu bozuk olan bir kulübün sportif başarıya ulaşmasının da zor olduğunu vurguladı.

'ARDA GÜLER, BAŞARIYA GÜZEL BİR ÖRNEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç yeteneklerin Türk futboluna kazandırılmasının önemine değinerek, Arda Güler’in bu konuda güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Süper Lig takımlarında oynayan genç futbolcu sayısının azalmasının, yeni futbolcuların yetişmesinde bir tıkanıklık olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, bu konuda daha fazla çalışılması gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN