Erdoğan'dan Ayşenur Eygi açıklaması: Hesabını soracağız

Erdoğan'dan Ayşenur Eygi açıklaması: Hesabını soracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "41 bini aşkın Gazzeli kardeşimizle birlikte, İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi evladımızın da hesabını adalet önünde mutlaka soracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Erdoğan, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılara ve Aydın’da toprağa verilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin topraklarında işlediği suçları Bosna'daki Srebrenitsa soykırımına benzeterek, İsrail’in eylemlerinin uluslararası hukuka uygun bir şekilde yargılanması gerektiğini vurguladı.

'GAZZE'DE SREBRENİTSA'NIN BİR BENZERİNİ YAŞIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de yaşananların uluslararası toplum tarafından seyredildiğini ve 90'lı yıllarda Bosna Hersek'te gerçekleştirilen Srebrenitsa soykırımının faillerinin mahkemelerde hesap verdiğini hatırlatarak, Gazze'deki saldırıların sorumlularının da adalet önünde yargılanması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "41 bini aşkın Gazzeli kardeşimizle birlikte İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi evladımızın da hesabını adalet önünde mutlaka soracağız" ifadelerini kullandı.

Gazze'de süren saldırıların sadece Filistin halkını değil, tüm insanlığı hedef aldığını belirten Erdoğan, Filistin’in bağımsızlık mücadelesine Türkiye’nin desteğinin kesintisiz devam edeceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN