Erdoğan Paşinyan'la görüştü

Erdoğan Paşinyan'la görüştü

BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la görüştü. Görüşmede, Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşmeyle birlikte Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış süreçleri ele alındı.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temaslarını sürdürüyor.

Erdoğan, Türkevi'nde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşmeyle birlikte Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış süreçleri ele alındı.

'ÖN KOŞULSUZ NORMALLEŞME' MESAJI

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından görüşmeyle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York’taki Türkevi’nde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı kabul etti. Görüşmede Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki barış süreçleri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlanmasını ve yeni dönemde iki ülke arasında sağlam bir dostluğun tesis edilmesini desteklediğini, bunu kolaylaştırmak için gayretlerin devam ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Ermenistan arasında ön koşulsuz normalleşme yolunda önemli bir mesafe alındığını, diyalog sürecinin devamına yönelik samimi desteklerini belirtti."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN