Erdoğan Miçotakis'le görüştü

Erdoğan Miçotakis'le görüştü

79. BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Erdoğan, Yunanistan Başkanı Miçotakis'le görüştü. Görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı bilgisi aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’i kabul etti.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, genel kurula hitap etmesinin ardından BM Genel Merkezi'nde Miçotakis'i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı bilgisi aktarıldı.

İYİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİ VURGUSU

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye ile Yunanistan’ın iyi komşuluk esası ekseninde geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğini, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesinin ve Atina Bildirgesi’nin lafzı ve ruhu doğrultusunda hareket etmenin iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze başta olmak üzere çeşitli bölgelerdeki saldırılarının masum sivillerin yanı sıra bölgenin huzurunu hedef aldığını, krizin bölgeye yayılması riskinin bulunduğunu, insani yardımların Gazze’ye engelsiz ulaştırılması için İsrail’e baskı yapılmasının önemli olduğunu söyledi.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN