Erdoğan, ABD basınına konuştu: Birçok Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor, ABD de

Erdoğan, ABD basınına konuştu: Birçok Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor, ABD de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler ziyareti sırasında Amerikan televizyonuna röportaj verdi. Erdoğan'ın "Maalesef birçok Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor. NATO müttefikleri arasında da maalesef İsrail'in yanında duran ülkeler var. Şu an ABD'deyiz ve ABD'de bu ülkelerden biri." sözleri dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons'a röportaj verdi. Röportajda Türkiye-Rusya ilişkilerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ülke arasında dayanışma ve ekonomik işbirliğinin her gün büyümeye devam ettiğini belirtti. BRICS toplantısı için ise "Rusya'yla ilişkilerimiz çok boyutlu. Siyasi, ekonomik, kültürel ve savunma sanayi alanında ilişkilerimiz mevcut" dedi.

İsrail'in Filistin saldırıları hakkında ise Batılı ülkeleri eleştirdi.

"ŞU AN ABD'DEYİZ VE ABD DE BU ÜLKELERDEN BİRİ"

Röportajda İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırıların Batılı ülkeler tarafından sessizlikle karşılandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef birçok Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor ve İsrail'e karşı bir tutum geliştirmediler. NATO müttefikleri arasında da maalesef İsrail'in yanında duran ülkeler var. Şu an ABD'deyiz ve ABD'de bu ülkelerden biri" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN