Erbakan’dan AK Parti’ye transfer tepkisi: İktidar belediye başkanlarımıza şantaj yapıyor

Erbakan’dan AK Parti’ye transfer tepkisi: İktidar belediye başkanlarımıza şantaj yapıyor

Partisinden seçilen belediye başkanlarının AK Parti'ye geçeceği iddialarına ilişkin açıklama yapan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, AK Parti'yi "siyasi şantajla" suçladı. Belediye başkanlarının faaliyetlerini engelleyerek hizmet edemez hale getirildiğini söyleyen Erbakan, "Siyasi şantajla başkanlarımızı AK Parti’ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlerde partisinden belediye başkanı seçilen isimlerin AK Parti'ye geçeceğine ilişkin iddialara tepki gösterdi.

Yaptığı yazılı açıklamada AK Parti'yi 'siyasi şantaj' yapmakla suçlayan Erbakan, "Milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir" dedi.

'BAŞKANLARIMIZ SİYASİ ŞANTAJ YÖNTEMLERİYLE KARŞI KARŞIYA'

31 Mart Yerel seçimlerinde seçilen belediye başkanlarının "AK Parti iktidarının siyasi şantaj yöntemleriyle karşı karşıya kaldığını" söyleyen Erbakan, "Milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir" dedi.

Erbakan'ın yazılı açıklaması şu şekilde:

"31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Milletimizin hür iradesiyle Yeniden Refah Partimiz'de seçilen Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti iktidarının siyasi şantaj yöntemleriyle karşı karşıya kalmaktadırlar.

İktidar gücünü elinde bulunduranlar Yeniden Refah Partimizden seçilen belediye başkanlarımıza, kamu gücünü kullanarak hizmet yaptırmayacaklarını göstererek; hizmetlerin yapılması için gerekli imkanları, belediye başkanlarımızın partimizden istifa ederek, kendi saflarına geçmesi karşılığında vereceklerini ima ve ifade etmektedirler.

Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı AK Parti’ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir.

"SAF DEĞİŞTİRENLERİ MİLLETİMİZ AFFETMEYECEKTİR"

Bu noktada milletin tercihini, iradesini yok sayarak, şahsi ikbal, menfaat ve konforları uğruna saf değiştirenleri de milletimiz elbetteki affetmeyecektir.

Bu gibi siyasi operasyonlar, milletimizin büyük teveccühüne mazhar olan, her ay üye kayıt rekorları kırarak emin adımlarla hedefe doğru ilerleyen, Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi Yeniden Refah Partimizin yükselişini asla durduramayacaktır."

NE OLMUŞTU?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bugün yaptığı açıklamada partisinin yarınki kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, "iki milletvekili ve 15 belediye başkanının” partilerine katılacağını dile getirmişti.

Bu kişiler arasında Yeniden Refah'tan seçime girerek Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar ve Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinde, Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkanı seçilen Emrullah Akpunar'ın olduğu ileri sürülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN