Emekliye ücretsiz oldu hepsi akın etti! Bu uygulama çok beğenildi: ‘Hep devam etsin’

Emekliye ücretsiz oldu hepsi akın etti! Bu uygulama çok beğenildi: ‘Hep devam etsin’

Bu yılın “Emeklilerin Yılı” ilan edilmesiyle birlikte, emeklilere birçok avantaj sunulmaya başlandı. Önceden sadece genç nüfusu kapsayan KYK yurtlarında ücretsiz tatil fırsatından bu yıl yararlanan emekliler, tatil noktalarına akın ederken uygulama için ‘Hep devam etsin’ çağrısı da geldi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu yılın “Emekliler Yılı” olarak ilan edilmesi sonrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yurtları 15 Temmuz itibari ile kapılarını emekli vatandaşlara açtı.

Tatil için Mersin’i tercih eden emekliler, uygulamanın başladığı Mersin Kız Öğrenci Yurdu’nda konaklıyor. Klimalı odalarda konaklayan emekliler, yurt yönetiminin düzenlediği sinema ve konser gibi etkinliklere de katılım sağlıyor. Konaklamaya ücret ödemedikleri için bütçelerini daha çok gezmeye ayıran emekliler, böylece kentin tarihi ve turistik yerlerini keşfetme fırsatı buldu.

emeklilere-ucretsiz-tatil-uygulamasi-1.jpg

“KISMETİ OLAN MÜRACAAT ETSİN”

Ankara’dan tatil için gelen emekli Alparslan Şahintürk, Mersin’e ilk defa geldiğini ve çok memnun kaldıkları bu uygulamanın devam etmesi gerektiğini söyleyerek "Eşimle Silifke'ye kadar olan sahil noktalarını gezdik. Sahillerde güzel vakit geçirdik. Yurtlar rahat ve klimalı. Sıcak bir memleket olduğu için '1-2 gün kalır döneriz' diyorduk ama çok memnun kaldık" ifadelerini kullandı.

Tatil için Hatay’dan eşiyle beraber gelen Nuri Özden ise, “Burası rahat, sakin ve huzurlu. Özellikle eşim dinlenmiş oldu. Bizim için büyük hizmet, emeklilere sunulmuş güzel proje. Türkiye'nin her tarafında yurt var, kısmeti olan müracaat etsin. Tatilde konaklama masrafı az değil. 4-5 gün güzel vakit geçirebilirler" dedi.

emeklilere-ucretsiz-tatil-uygulamasi.jpg

Emekliler 16 Ağustos tarihine dek 81 il genelinde belirlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı öğrenci yurtlarında rezervasyon ile 5 gün ücretsiz konaklayabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN