Emeklinin gözü temmuz ayında yapılacak zamda: Artık dayanacak gücümüz kalmadı

Emeklinin gözü temmuz ayında yapılacak zamda: Artık dayanacak gücümüz kalmadı

Milyonlarca emekli, temmuz ayında maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. Emekliler, hayat pahalılığından şikayet ederek yüksek fiyatlara tepki gösterirken limonun kilosunun 80 lira, taze fasulyenin 120 lira olduğunu, bu yüzden bu ürünleri tüketemediklerini söyledi. Artık dayanacak gücümüz kalmadı diyen emekli bir vatandaş, "Ne yapalım bir an evvel mezara mı gidelim? Emekliyi perişan ediyoruz" diye tepki gösterdi.

Artan fiyatlar ve hayat pahalılığıyla mücadele etmeye çalışan emekliler temmuz ayında maaşlarına yapılacak ara zamma odaklandı.

Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alan emeklilere, TÜİK’in 6 aylık enflasyon verisine bağlı olarak zam yapılacak. Açıklanan enflasyon verisiyle birlikte, ilk 5 aylık enflasyon farkı 22,72 olarak açıklanırken, Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyon yüzde 25,46 olarak hesaplandı. Hükümet yetkilileri ise emekli maaşlarına refah payı zammı yapılmayacağını belirtti.

Türkiye Emekliler Derneği İzmir Şube Başkanı Zekeriya Beypınar, yüzde 25 dolayındaki zammın yeterli olmadığını ifade ederek, emeklilerin akşam pazarlarında artık toplamak zorunda kaldıklarını belirtti.

“EMEKLİYİ DEVAMLI ÖLDÜRMEYELİM”

Beypınar, şunları söyledi:

“Bizce yeterli değil. Yüzde 25 zam nedir? Enflasyonu düşük çıkarıyorlar. Emekli zaten perişan. Emekli şu anda on bin lira alıyor. Emekli şu anda 10 bin lira maaş alıyor. Peki ya kök maaş alanlar ne olacak? 8 bin 500 lira alanlar yine 10 bin lira alacaklar. Beş kuruş zam almayacaklar. Devletimizin bunu göz önüne alması lazım. Emekliyi devamlı öldürmeyelim. Bir pazara çıkıyorsunuz. En basitinden limon 80 lira olmuş. Taze fasulye 120 lira. Zaten yiyemiyoruz ya… Emekli perişan. Bayramda maaşlarını alamadı emekli. 3 bin lira nedir? Biz torunlarımıza harçlık veremedik. Torunlarımızdan kaçtık. Yalvarıyoruz artık. Bize bir el atsınlar.”

“BEN DEVLETE KÜSMEM, HÜKÜMETE KÜSERİM”

Düşük maaşlardan şikayet eden Halil Öztürk şu şekilde konuştu:

"Ben 30 sene çalıştım. 30 sene prim ödedim. Aldığım 10 bin lira. Adam 4 sene milletvekilliği yapıyor, benim bir senede aldığımı bir ayda alıyor. 600 milletvekiline gerek yok, 400’e düşürülsün. 200 milletvekilinin parası Hazine’de kalır.

Türkiye’de adalet kalmamış. Hz. Ömer, 'Komşusu açken tok yatılmaz' diyor. Bayram geçti. Bir kurbanlık 25 bin lira. Benim aldığım para 10 bin lira. 15 bin lira ekliyorum üstüne. Şeytan bunun neresinde? Sonra çıkıyor bana Kur’an’ı gösteriyor. Senden önce Kur’an yok muydu? Emekli maaşı en az asgari ücret kadar olmalı. Çalışma Bakanı, 'Seyyanen zam yok' diyor. Bu ay emeklilerin zammı var, yüzde 20... Vermeseler daha iyi.”

Emekli Tahir Güven ise emekli maaşlarının 20 bin lira olması gerektiğini vurguladı, "10 bin lira emekli maaşı alıyorum. Evim kira olsa hiç geçinemem. Sürünüyoruz. Emekli maaşı en az 20 bin lira olmalı.” dedi.

"SENİN İNSANIN AÇ YATARKEN SEN ARAÇLARI BEĞENMİYORSUN"

Emekli Kemal Kılıç ise şunları söyledi:

"12 bin lira emekli maaşı alıyorum. Ama bir su içemiyorum. Mehmet Şimşek, 'Çoktur, veremeyiz' diyor. Onların bindiği araçlar helal midir? Haram olsun. Bir emekli maaşı en az 25 bin lira olmalı. Ama müstahaktır bize, çünkü emekliler onu başa getirdi. Diyanet İşleri Başkanı 'fakirlik' diyor. Kendisi bindiği araçları beğenmiyor ama bize 10 bin lirayı çok görüyor. Sen nasıl bir Diyanet İşleri Başkanı’sın? Senin insanın aç yatarken sen araçları beğenmiyorsun. Bu nasıl bir adalet, nasıl bir Türkiye'de yaşıyoruz?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN