Emeklinin bayram ikramiyesi de eridi: 4 gram altın uçtu

Emeklinin bayram ikramiyesi de eridi: 4 gram altın uçtu

Emekli bayram ikramiyesi, artan enflasyonun altında ezilen milyonlarca emekliye çare olmadı. Açlık sınırı 18 bin 969 liraya yükselirken emekli ikramiyesi son 6 yılda reel alım gücünde yaklaşık 4 gram altın değerinde kaybı yaşadı. Türkiye Emekliler Derneği Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, bayram ikramiyesinin altın karşısında yüzde 80 değer kaybettiğini ifade ederek, geçmişte bir kurbanlık alabilen ikramiyenin bugün yalnızca 4 kilo et veya 3 kilo baklava alabildiğine dikkat çekti.

Kurban Bayram'ında bayram ikramiyesinin 3 bin lira olarak yatırılmasına tepkiler yükselmeye devam ediyor. Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamada, bayram ikramiyesinin son 6 yılda reel alım gücünde yaklaşık 4 gram altın değerinde kayıp yaşandığı belirtildi.

TÜED Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, bayram ikramiyesinin altın karşısında yüzde 80 değer kaybettiğini ifade ederek, geçmişte bir kurbanlık alabilen ikramiyenin bugün yalnızca 4 kilo et veya 3 kilo baklava alabildiğine dikkat çekti.

Tangören yazılı açıklamasında, bayram ikramiyesinin uzun süren mücadeleler sonucunda 2018'de yılda iki kez bin lira olarak ödenmeye başlandığını hatırlattı. O dönem verilen ikramiye ile 5,20 gram altın alınabildiğini belirten Tangören, bu yıl ise aynı ikramiye ile sadece 1,26 gram altın alınabildiğini söyledi.

Tangören, “Yani bayram ikramiyesinin 6 yıl içerisindeki reel alım gücü kaybı yaklaşık 4 gram altın değerinde. Emekli bayram ikramiyesinin reel alım gücü, altın karşısında yüzde 80 eridi. Bir başka ifadeyle, eğer ikramiyelerimiz alım gücünü korumuş olsaydı bu bayram her emekli 12 bin 340 TL ikramiye almış olacaktı. Bayram ikramiyelerimiz enflasyon karşısında ciddi oranda erimiş, reel alım gücünü kaybetmiştir. Geçmişte bir kurbanlık alınabilen bayram ikramiyesiyle bugün sadece 4 kilo et veya 3 kilo baklava alınabiliyorsa ortada büyük bir sorun var demektir” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN