Emeklinin alacağı zamda son rakamlar ortaya çıktı! İşte beklenen en yüksek zam: Emekliye son kulis geldi

Emeklinin alacağı zamda son rakamlar ortaya çıktı! İşte beklenen en yüksek zam: Emekliye son kulis geldi

Emeklinin alacağı zamda son rakamlar ortaya çıktı! Milyonlarca emekli heyecanla bekliyor! Emekliye son kulis geldi! İşte beklenen en yüksek zam...

Milyonlarca emekli, ek zam düzenlemesini yakından takip ediyor. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'nin üzerine çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zam oranı, altı aylık enflasyon verilerine dayanarak yüzde 24,73 olarak belirlendi. Ancak, bu enflasyon zammı yalnızca kök maaşlara uygulanıyor. Kök maaşı 8 bin TL'nin altında olan emeklilerin maaşları, zam yapılmasına rağmen en düşük emekli aylığının altında kalıyor. Bu durumda olan yaklaşık 1.8 milyon emekli bulunuyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in dün yaptığı açıklama, bu konuda kulisleri yeniden hareketlendirdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN TOPLANTI TARİHİ BELİRLENDİ

7500 emekli maaşı alanlara zam var mı, 7500 TL üzeri emekli maaşı alanlara refah payı verilecek mi? Yüzde 25 zam ne kadar, 7500 emekli maaşı ne kadar oldu?

Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti Genel Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Efkan Ala'nın katılımıyla bir toplantı düzenleneceğini belirtti. Güler, "Henüz çalışma tamamlanmadı, etki analizini ilişkin raporlar çıkmadı bu yüzden toplanamadık. Hafta başı netleşebilir, açıklarız" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete zam için tarih verdi! Temmuzda boşuna beklemeyin...

TGRT canlı yayınında, en düşük emekli maaşı için iki rakamın öne çıktığı belirtildi. SGK uzmanı İsa Karakaş, en düşük emekli aylığının 12 bin TL veya 12 bin 500 TL'ye çıkarılmasının beklendiğini açıkladı. Karakaş, "Şu anda en fazla 12 bin TL diyorlar. Kök maaşı 5 bin, 7 bin lira olan da maksimum 12 bin TL alacak. Cumhurbaşkanımız devreye girerse maksimum 12 bin 500 lira olur" dedi.

En düşük emekli aylığının belirlenmesi, ekonomi yönetiminin yapacağı hesaplamalar ve bütçe dengesi çerçevesinde olacak. Çalışmanın tamamlanmasının ardından, önümüzdeki hafta yapılacak Kabine toplantısı sonrasında yeni emekli maaş zammının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN