Emeklilik için bekleyen binlerce kişiye kara haber! O kişilerin emekli başvuruları kabul edilmeyecek

Emeklilik için bekleyen binlerce kişiye kara haber! O kişilerin emekli başvuruları kabul edilmeyecek

Emekli olmak için gün sayan milyonlarca vatandaş bu haberle yıkıldı. Uzun süredir emekli olmanın hayaliyle yanıp tutuşan o kişilerin emeklilik başvuruları kabul edilmeyecek. İşte detayları…

Emeklilik başvuruları için her gün yeni bir açıklama gündemde yer alıyor. Emekli olmak için kısa bir süre kalan vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Mali Müşavir Onat Benlioğlu, emeklilik başvurularının hangi durumda reddedilebileceğiniz söyledi. Emekli olmak isteyenlerin göz önünde bulundurması gereken detayları paylaşan Benlioğlu dikkat edilmesi gereken noktaları tek tek sıraladı. İşte detayları…

emeklilik-1.jpg

Şirket Ortağı Olanlar

Emeklilik başvurularında bir şirketin ortağı olmanın hem de çalışmanız durumunda emeklilik başvurularınız kabul edilmemektedir. Bulunduğunuz şirkette hem çalışıp hem de emeklilik başvurusu yaptığınızda talebiniz geri çevriliyor.

Başkasının Primleri

Başka birinin primlerinin sehven kendi hesabınıza yazılması durumunda emekli olmanız mümkün olmadığı gibi başvurularınız da reddedilmektedir.

emekli-para.jpg

Bağ-Kur Prim Borçları

Bağ-Kur primleriniz ödenmediyse ve borçlanma yaptıysanız emeklilik başvurularınız kabul edilmemektedir.

Fazla Prim Günleri

Birden fazla iş yerinde çalışarak bir ayda 30 günden fazla prim günü gösterilmişse veya 1 yılda 360 günden fazla prim günü bulunuyorsa fazla günlerin primden çıkarması istenerek prim gün sayısına ulaştığınızda emeklilik başvuruları kabul edilmiyor.

Sahte Sigortalılık

Çalışmadığınız Bir iş yerinde kendinizi çalışıyormuş gibi göstermeniz durumunda ve hizmet dökümünde Ş-K-İ harfleri yer alıyorsa emeklilik başvuruları kabul edilmemektedir.

emekli-para-kapak.jpg

İlk İşe Başlama Tarihi

İşe giriş tarihinizin 18 yaş altı anne ya da babanızın iş yerinde olması durumunda emeklilik başvurularınız kabul edilmemektedir.

Emeklilik planı yapan vatandaşların yukarıda belirtilen maddeleri dikkatle incelemesi gerekmektedir. Belirtilen maddeleri taşıyan kişilerin emeklilik başvuruları iptal ediliyor. Temmuz ayında emekli olacak vatandaşlar maaşlarını zamlı olarak hesaplarında görülecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN