Emeklilik hayalleri yerle bir! Binlerce emekli adayına SGK engeli şoku

Emeklilik hayalleri yerle bir! Binlerce emekli adayına SGK engeli şoku

Emeklilik hayalleri yerle bir oldu! Binlerce emekli adayına SGK engeli şoku! İşte haberin ayrıntıları...

Birçok işveren, daha erken emeklilik ve avantajlı koşullardan yararlanmak amacıyla kendilerini SSK'lı (4/a) olarak gösterdi. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu durumdaki kişilerin SSK hizmet günlerini iptal ederek, bu günleri BAĞ-KUR'a aktarıyor. Bu durum, emeklilik şartlarını zorlaştırıyor ve emeklilik hayallerini suya düşürüyor.

SSK'DAN BAĞ-KUR'A GEÇİŞ VE SONUÇLARI

18- 24 yaşında olan herkese veriliyor! İşte PTT'den 33.000 TL ödeme alma fırsatı... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, bu süreç hakkında önemli bilgileri Halktvcom.tr ile paylaştı. EYT kapsamında emeklilik başvurusu yapan yüz binlerce vatandaşın başvuruları iptal edildi. Cenkci, kendini sigortalı gösteren şirket sahiplerinin SSK günlerinin iptal edilebileceğini belirtti. SSK günleri iptal edilen kişilerin hizmet günleri BAĞ-KUR’a aktarılıyor ve bu durum emeklilik şartlarını zorlaştırıyor.

2019/9 SAYILI GENELGE ŞOKU

Tediye ödemeleri ne kadar? Kamu işçisi ne kadar tediye ödemesi alacak? 3 taksit halinde yatacak! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

SGK'nın 2019/9 sayılı genelgesi, 1 Ekim 2008 öncesinde SSK'lı olup daha sonra şirket ortağı olanların hizmetlerini korurken, bu tarihten sonra şirket kurup kendini SSK'lı gösterenlerin günlerini iptal ediyor. Bu genelge kapsamında iptal edilen SSK günleri, BAĞ-KUR’a aktarılıyor. Bu aktarımlar işçi paylarıyla yapılırken, işveren payları ise SGK'ya yazılı başvuru ile gerçekleştiriliyor.

SON 2520 GÜNÜN ÖNEMİ

İkramiye (tediye) ödemeleri başladı! Kamu işçisi ne kadar ödeme alacak? 8 bin lirayı geçti… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Emeklilikte hangi statüden emekli olunacağını belirleyen son 2520 gün, SSK'dan BAĞ-KUR'a geçişte büyük önem taşıyor. SSK günlerinin iptali, BAĞ-KUR şartlarına tabi olmayı gerektiriyor ve bu da emeklilik için gerekli gün sayısını artırıyor. Kadınlar için 7200, erkekler için ise 9000 gün prim ödemesi gerekiyor. Bu durumda SSK'dan emekli olma hayalleri suya düşüyor.

ALTERNATİF ÇÖZÜMLER

Sosyal güvenlik planlaması yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. Sigortalılık çakışması kapsamına giren kişilerin, işveren paylarının BAĞ-KUR’a aktarılması yerine, bu parayı şirkete talep etmeleri ve en az 3,5 yıl daha sigortalı çalışarak emeklilik şartlarını yeniden değerlendirmeleri gerekebilir. Bu durum, her kişinin SGK hizmet durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN