Emeklilere temmuzda 5 bin TL zam! Cem Küçük zam detaylarını canlı yayında duyurdu

Emeklilere temmuzda 5 bin TL zam! Cem Küçük zam detaylarını canlı yayında duyurdu

Emeklilerin merakla beklediği ara zamla ilgili canlı yayında açıklama geldi! Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici açıkladı. Emeklilere temmuzda 5 bin TL zam! TGRT haber sunucusu Cem Küçük zam detaylarını canlı yayında duyurdu...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber'de yaptığı açıklamalarda, emeklilere yönelik önemli çağrılarda bulundu. Emeklilerin maaşlarındaki adaletsizliğe dikkat çeken Destici, hükümete en az 5 bin lira seyyanen zam yapılması gerektiğini belirtti.
TGRT haber sunucusu Cem Küçük, haber bülteninde Destici’nin ifadelerini gündeme getirdi.

resim-2024-04-25-095105720.png

'AÇIK BİR ADALETSİZLİK VE HAKSIZLIK'

Günboyu'nun haberine göre; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’in sorularını yanıtladı. Emeklilerin ekonomik zorluklar içerisinde "Neden normal bir memurun 3 katını aldığını" sorguladığını belirten Destici, bu durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinde yaşanan maaş adaletsizliğine de değinen Destici, şu anda taşeronların 40 bin liranın üzerinde maaş aldığını, bu rakamın 30 binin altında kimsenin kalmadığını ifade etti. Buna karşılık, emeklilerin 10 bin lira gibi düşük bir maaşla geçinmeye çalıştığını vurgulayan Destici, bu durumun açık bir adaletsizlik ve haksızlık olduğunu dile getirdi.

Temmuz ayında yaşanan maaş adaletsizliğine de değinen Mustafa Destici, yapılan yüzde 25'lik artışın yeterli olmadığını ifade etti. Meclis'te kök maaşın düşük olduğu gerekçesiyle yapılan artışın yetersiz olduğunu belirten Destici, yapılan çağrılara rağmen seslerinin duyulmadığını veya bütçe bahanesiyle artışın gerçekleştirilmediğini dile getirdi. Destici, bu durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

EMEKLİLERE 5 BİN LİRA ZAM

BBP Lideri Mustafa Destici, hükümete "Geçen yıl kamu işçilerine ve memurlara seyyanen zam verildiği gibi, bu Temmuz ayında en azından bir 5 bin lira verilerek emeklilerin maaşlarının düzeltilmesi yolunda bir adım atılmalıdır" çağrısında bulundu.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Destici'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bütün yatırımları durdursak karşılayamayız' sözlerini hatırlattınca Destici, "Bu yatırımların önemli bir kısmının bekletilebileceğini" şeklinde karşılık verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN