Emekli maaşı en az 31.800 TL olacaktı! SGK uzmanı emekliye yapılan korkunç oyunu açıkladı

Emekli maaşı en az 31.800 TL olacaktı! SGK uzmanı emekliye yapılan korkunç oyunu açıkladı

Emeklilere oynanan oyunu böyle duyurdu: Emekli maaşı en az 31.800 TL olacaktı! SGK uzmanı Özgür Erdursun, yapılan korkunç oyunu açıkladı...

Halk TV'de Buket Güler'in Haber Masası programında konuşan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere yönelik önemli bir düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Temmuz ayı enflasyon oranları doğrultusunda belirlenen zamlı maaşların gelecek hafta hesaplara yatırılacağını belirten Erdursun, 10 bin TL'nin altında kalan emekliler için yeni düzenlemelerin yapıldığını ifade etti.

"12.000, 12.500 TL ARALIĞINDA BİR RAKAM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

6 soruda emekli olacaklara tavsiyeler | Ekonomi Haberleri

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "Hükümet erken seçim yokken hükümet de erken seçim konuşuyor. Büyük ihtimalle bir düzenlemeye gidecekler. 12.000, 12.500 TL aralığında bir rakam olacağını düşünüyorum. Ancak bu da yeni bir problem yaratacak" şeklinde görüş belirtti. Emekli aylıklarının belirlenmesindeki hesaplama sistemi ve TÜİK verilerinin doğruluğuna dikkat çeken Erdursun, mevcut sistemin sürdürülebilirliği konusunda endişelerini dile getirdi.

Boşuna başvuru yapmayın: Bu kişiler EYT'den emekli olamaz! SGK uzmanı Özgür Erdursun, kötü haberi verdi

Erdursun, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Daha yüksek primle çalışmı, daha yüksek prim günü olan kişi de 12.500 TL alıyor, 6.500 TL haketmiş kişiye de siz 12.500 TL vereceksiniz. Her geçen artışla beraber en düşük aylık alanların sayısını artıracaksınız. Öyleyse yatırılan primlerin ne önemi var? Şu anda Türkiye'de iğneden ipliğe her şey gerçek değerini buldu. Emekli aylıkları hariç. İstediğiniz kadar oransal artış yapın hiçbir işe yaramaz! 2008'de hesaplama sistemi değişmeseydi, TÜİK'in verilerini bile doğru kabul etsek bugün en düşük emekli aylığı 31.800 TL olacaktı. İki problemimiz var: Hesaplama sistemi ve TÜİK!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN