Emekli maaş zammı sonrası belediyelerden müjde! "Emekli Halk Kart" için tarih belli oldu

Emekli maaş zammı sonrası belediyelerden müjde! "Emekli Halk Kart" için tarih belli oldu

Geçim derdinde olan emeklilere, emekli maaş zammı sonra belediyelerden müjde geldi. Emeklilerin hayatını bir nebze de olsa kolaylaştırmaya yarayacak “Emekli Halk Kart” için tarih belli oldu. İşte detaylar…

CHP'li belediyeler, geçim sıkıntısı çeken emeklilere yönelik yeni bir sosyal yardım uygulaması olan "Emekli Halk Kart"ı ekim ayında hayata geçirmeye hazırlanıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarına göre, Emekli Halk Kartı, emeklilere yönelik sosyal yardımları genişletmeyi ve kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu kart, gıda alışverişleri, doğal gaz ve su faturası ödemeleri gibi alanlarda kullanılabilecek.

UYGULAMANIN DETAYLARI

Uygulama için özel bir birim olan SODEM'de çalışmalar başlatıldı ve kartın işleyiş prensipleri belirleniyor. Ayrıca yönerge hazırlığı ve yeni logo tasarımı gibi adımlar da atılıyor.

NERELERDE KULLANILACAK?

Emekli Halk Kartı, gıda alışverişlerinde ve temel ihtiyaçların karşılanmasında kullanılabilecek. Ayrıca kart, CHP'li belediyelerde zaten var olan sosyal yardım kartlarıyla entegre edilerek kullanılacak.

emekli-halk-kart-uygulamasi.jpg

Uygulama, nüfusa göre kademelendirilmiş bir şekilde hayata geçirilecek. İlk etapta nüfusu yoğun olan il ve ilçelerde uygulanacak olan kart, zamanla daha küçük yerleşim birimlerine de yayılacak.

SOSYAL YARDIMLAR GENİŞLETİLECEK

CHP belediyeleri, Emekli Halk Kartı'nın yanı sıra kent lokantaları açılması, gıda bankalarının kurulması ve sosyal tesislerin sayısının artırılması gibi sosyal hizmetleri de sürdürecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN