EGM lise mezunu 500 komiser yardımcısı alacak! Başvuru için şartlar belli oldu

EGM lise mezunu 500 komiser yardımcısı alacak! Başvuru için şartlar belli oldu

EGM ‘de çalışmak isteyenlere kapılar açıldı! Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), lise mezunu 500 komiser yardımcısı alacak! Başvuru şartları belli oldu. Başvurular o tarihte yapılacak. İşte başvuru şartları...

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 2024 yılında lise mezunları arasından 500 komiser yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İşte başvuru koşulları ve detaylar:

BAŞVURU ŞARTLARI

  • Komiser yardımcısı alımı için başvuru yapacak adayların taşıması gereken şartlar şunlardır:
  • Adayların Türk vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Lise ve dengi okullardan mezun olunmalıdır.
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamalıdır.
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak koşuluyla, sınavın yapıldığı yıl (1 Ocak tarihi itibarıyla) 22 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması gerekmektedir.
  • 3/1/2018 tarihli ve 30290 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Ayrıca, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri dışında, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmalıdır.
  • Yazılı sınavdan Bakan onayı ile belirlenen taban puan yahut üzerinde puan alınması gerekmektedir.
  • Alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş veya görmüyor olmalıdır.
  • Adaylar, başvuru sürecinin ardından önce hazırlık sınıfını tamamlayacaklar. Ardından 4 yıllık üniversite eğitimi hem lisans hem de komiserlik eğitimi şeklinde tamamlanacak. Bu süreç sonunda, toplamda 5 yıl eğitim gören öğrenciler mezun olarak Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başlayacaklar.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvuru işlemleri, YKS’den alınacak puanla temmuz ayında yapılacak. Tüm şartları taşıyan ve 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak YKS’de geçerli puan alan adaylar, bu puanları ile ilana başvurabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN