Eğitimde eşitsizlik alarmı: 3 öğrenciden 1'i okula aç gidiyor

Eğitimde eşitsizlik alarmı: 3 öğrenciden 1'i okula aç gidiyor

Türkiye'de milyonlarca öğrenci açlık sorunuyla karşı karşıya. İstanbul'da her 3 öğrenciden biri okula aç gidiyor. Birçok öğrenci kahvaltı yapmadan okula giderken, bazıları ise gün içinde aç kalıyor. İBB'nin 2 milyon beslenme paketi dağıtma kararı bu sorunu kısmen çözse de, daha kapsamlı çözümler gerekiyor. Ayrıca, çocukların yüzde 2'si okuldan sonra hiç akşam yemeği yiyemiyor ve yüzde 1,9'u ekonomik sebeplerle her gün aç kalıyor.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Türkiye'de çarpıcı bir sorun bir kez daha gündeme geldi. İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce'nin açıklamalarına göre, ülkemizde her 3 öğrenciden biri okula aç karnına gidiyor. Bu durum, eğitimde eşitsizliklerin boyutlarını gözler önüne seriyor. Yapılan araştırmalar, öğrenciler arasında beslenme eksikliğinin oldukça yaygın olduğunu ortaya koyuyor. Birçok öğrenci kahvaltı yapmadan okula giderken, bazıları ise gün içinde aç kalıyor.

gxcjn4-xcaeyudo.jpeg

İBB'DEN İLK VE ORTA OKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 2 MİLYON OKUL BESLENME PAKETİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu hafifletmek için ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik 2 milyon okul beslenme paketi dağıtma kararı aldı. Gökce, bu girişimin yerel yönetimlerin tek başına üstlenebileceği bir sorumluluk olmadığını belirterek, daha geniş çaplı ve kalıcı çözümlerin şart olduğunu vurguladı. "Bu konu yalnızca yerel yönetimlerin inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemli. Okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek sunulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Gökce, açıklamalarında öğrenciler arasında yaygın olan beslenme eksikliğinin boyutlarına da değindi. Türkiye'de her 3 öğrenciden 1'i okula gitmeden önce hiç kahvaltı yapmıyor; öğrencilerin yüzde 60'ı haftada en az 1 gün kahvaltı yapmıyor ve yüzde 19,2'si parasızlık nedeniyle haftada en az bir gün aç kalıyor. Ayrıca, çocukların yüzde 2'si okuldan sonra hiç akşam yemeği yiyemiyor ve yüzde 1,9'u ekonomik sebeplerle her gün aç kalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN