Üniversitelerdeki boykota destek veren Eğitim-Sen üyesi akademisyenlerin bir günlük hizmet üretmeme kararı sonrası sendika yöneticileri ifadeye çağrıldı, tüm MYK üyelerine iki hafta ev hapsi kararı verildi.
Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu üyeleri hakkında iki hafta ev hapsi ve sonrasında haftada bir imza atmak üzere adli kontrol kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı üniversite öğrencilerinin boykot çağrısına destek vererek üniversitelerde "bir günlük hizmet üretmeme" kararı alan Eğitim-Sen yöneticileri hakkında resen soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında Eğitim-Sen MYK üyeleri ifade verdi.
Ev hapsi talebiyle mahkemeye sevk edilen Eğitim-Sen’in tüm MYK üyeleri hakkında iki hafta ev hapsi ve sonrasında haftada bir imza atmak üzere adli kontrol kararı verildi.
Sendikaya üye öğretim elemanlarının çağrısı üzerine önceki gün toplanan Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu’nda “öğrencilerin güvenli bir kampüs ortamında eğitim öğretim haklarını kullanmalarını sağlanması amacıyla” öğretim elemanı Eğitim-Sen üyeleri açısından 25 Mart tarihinde hizmet üretmeme kararı alınmıştı.
'AKADEMİK KAMUOYUNUN TELEBİYLE UYUMLU'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonrası Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada “Bu kararı alma nedenimiz üniversitelerdeki üyelerimizin mevcut ortamda sınav yapma koşullarının ortadan kalkması, akademik faaliyetlerin sağlıklı olarak sürdürülememesi ve sınav haftası olması nedeniyle öğrencilerin eğitim hakkını korumak ve olası mağduriyetlerin olmasının önüne geçmektir" denildi.
"Hizmet üretmeme" kararının doğrudan eğitim hakkını korumaya yönelik olduğu kaydedilen açıklamada bu kararın "üniversitelerde yaşanan fiili gelişmelerle ve akademik kamuoyunun talepleriyle uyumlu" olduğu ifade edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sendikaya karşı “suç işlemeye alenen tahrik etme” gerekçesiyle açtığı soruşturmaya tepki gösterilen açıklamada bu soruşturmanın hukuki dayanaktan yoksun olduğu, gerçekleri çarpıttığı ve kabul edilemez olduğu belirtildi.