Eğitim masraflarını yetişemeyenlere devlet eli yetişti! Başvurular bugün başladı, İBB başvuranlara nakdi destek veriyor

Eğitim masraflarını yetişemeyenlere devlet eli yetişti! Başvurular bugün başladı, İBB başvuranlara nakdi destek veriyor

Velilerin yükünü azaltacak destek başvuruları başladı. Eğitim masraflarına yetişemeyenler devlet desteğinden faydalanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başvuru yapan velilere destek ödemesi yapıyor. İşte tüm detaylar...

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilere ve velilere müjdeli haber geldi. Enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında yükselen eğitim masraflarına devlet desteği başladı. İBB'ye başvuranlar nakdi destekten faydalanabilecek. İşte destek detayları...

BAŞVURULAR BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) eğitim desteği başvuruları bugün itibariyle başladı. Şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrenciler için başlatılan 'Sen Oku Diye' desteği başvuruları için son tarih paylaşıldı. Eğitimde eşit fırsat sunmak adına yapılan destek başvuruları 11 Ekim 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

wr-960.webp

BAŞVURULAR ORADAN YAPILACAK

İstanbul'da yer alan ilkokul, ortaokul, lise ve iyileştirme merkezlerinde eğitim gören öğrencilere destek sağlanacak. Projeden faydalanacaklar şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilerin durumlarına göre belirlenecek. Yılda bir kere olmak üzere öğrenciler için nakdi destek ödemesi yapılacak.

Destek açıklamalarına göre 100 bin öğrenciye 3 bin TL'lik ödeme yapılacak. İstanbul Senin Uygulaması üzerinden ya da https://senokudiye.ibb.istanbul/ web sitesi üzerinden başvuru ve evrak işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN