Dünyanın ‘Süper’ meyvesi! 4 dekarda yetiştirdi ilk hasat başladı: Kilosu 200 liradan satışları resmen patladı

Dünyanın ‘Süper’ meyvesi! 4 dekarda yetiştirdi ilk hasat başladı: Kilosu 200 liradan satışları resmen patladı

Dünyanın ‘Süper’ meyvesi olarak bilinen bu meyve son yıllarda popülerliğini artırmış durumda. Ekim alanları genişleyen meyve Erzincan’da da yetiştirilirken, bölgede ilk hasat başladı. Üretimden memnun olduğunu dile getiren üreticinin kilosu 200 liradan satışları resmen patladı…

Erzincan’da 3 yıl önce dikilen aronya meyveleri büyüyerek hasat edilmeye başladı. Dünya genelinde süper meyve olarak bilinen ve özellikle kanser hastalarının yoğun olarak tükettiği aronya, Erzincan’da da üreticiler tarafından hasat edilmeye başlandı. İşte aronya meyvesinin sağlık faydaları ve Erzincan’daki hasat süreci hakkında bilmeniz gerekenler:

ARONYA MEYVESİNİN FAYDALARI

Aronya, C vitamini ve antioksidan açısından zengin bir meyvedir. İçeriğindeki yüksek antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığı ile gribal enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Ayrıca, mineral ve lif açısından da zengindir.

erzincanda-aronya-meyvesi-hasadi-1.jpg

KANSER HASTALARI İÇİN ÖNEMLİ BESİN

Dünya genelinde süper meyve olarak tanınan aronya, özellikle kanser hastaları tarafından tercih edilmektedir. İçeriğindeki besin maddeleri ve antioksidanlar, kanserle mücadelede destekleyici rol oynayabilir.

Erzincan’ın merkeze bağlı Bahçeliköy'de aronya yetiştiriciliği yapan Güven Bilyay, hasadın başlamasının mutluluğunu yaşıyor. Bilyay, 4 dekarlık alanda kurduğu aronya bahçesinde hasat dönemine girerken, aronyanın Erzincan’da yetiştiricilik açısından son derece uygun olduğunu vurguladı.

erzincanda-aronya-meyvesi-hasadi-2.jpg

KİLOSU 200 TL’DEN YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

Güven Bilyay, bu yıl elde ettikleri rekoltenin sevindirici olduğunu belirterek, hasat ettikleri ilk ürünlerle Erzincan’daki talepleri karşıladıklarını ifade etti. Şu anda perakende satışta aronya kilogram fiyatının 200 TL olduğunu belirten Bilyay, ürünlerin iç piyasada yoğun talep gördüğünü ve tamamının şehir içinde tüketildiğini aktardı.

Bilyay, mevcut üretim fazlası ortaya çıkarsa başka kentlere de ürün göndermeyi planladıklarını belirtti. Şimdilik Erzincan’daki talepleri karşılamakta zorluk çektiklerini, ancak üretimin artmasıyla diğer şehirler için de tedarik sağlayabileceklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN