Dünyanın en zehirli örümceği o ilde görüldü! Şekli bile korkutmaya yetiyor: Görür görmez telefonuna sarıldı

Dünyanın en zehirli örümceği o ilde görüldü! Şekli bile korkutmaya yetiyor: Görür görmez telefonuna sarıldı

Dünyanın en zehirli örümceği o ilimizde görüldü! Şekli, görenleri korkutmaya yetiyor! Görür görmez telefonuna sarıldı, kayda aldı...

Elazığ'ın Sivrice ilçesi, ilginç bir doğa olayıyla gündeme geldi. Hazar Gölü kıyısında bir kafe işletmecisi, sahil bölgesindeki çalılık alanda oldukça dikkat çekici bir örümcek fark etti. Merakını gidermek için örümceğin videosunu kaydeden vatandaş, araştırma yaptığında bu canlı türünün "Argiope lobata", yani loblu örümcek olarak bilindiğini öğrendi.

TEHLİKELİ GÖRÜNSE DE ZARARSIZ

Dünyanın en zehirlileri arasında: Elazığ'da 'loblu örümcek' görüldü

Dünya genelinde en zehirli örümcek türleri arasında gösterilen Argiope lobata, korkutucu görünümüne rağmen insanlara karşı tehdit oluşturmuyor. Böcekler ve çekirgelerle beslenen bu tür, yalnızca avlarına karşı zehirli bir etkiye sahip. Bilimsel araştırmalar, loblu örümceğin insanların sağlığına zararsız olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN