Dünyanın en güçlü orduları listesi güncellendi: Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

Dünyanın en güçlü orduları listesi güncellendi: Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

Ülkeler arasında askeri güç kapasitelerini inceleyen ve bu verilerle 'Dünyanın En Güçlü Orduları' sıralamasını yayınlayan ABD merkezli Global Fire Power, 2024 yılında dünyanın en güçlü ordularını sıraladı. Peki, Türk ordusu dünyada kaçıncı sırada? Dünyada birinci ordu kimin? İşte, dünyada en güçlü ordular sıralaması...

Siyasi ve askeri krizlerin arttığı dünyada birçok ülke, yıllık gelirinin önemli bir bölümünü askeri harcamalar için ayırıyor.

TÜRKİYE ORDUSU DÜNYADA KAÇINCI SIRADA?

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın ardından dünyanın birçok ülkesi askeri harcamalarını artırırken, Özellikle savaş ve çatışmanın yaşandığı Orta Doğu ve çevresindeki ülkelerin askeri kapasitesi merak konusu oldu.

ABD merkezli kuruluş Global Fire Power tarafından her yıl düzenli olarak yayınlanan 'Dünyanın En Güçlü Orduları' listesinde Türkiye'nin yeni konumu belli oldu. Türkiye, listede geçtiğimiz yıla kıyasla 3 basamak birden yükseldi.

TÜRK SAVUNMA SANAYİ DÜNYADA KAÇINCI SIRADA?

Bu yıl paylaşılan listede Türkiye üç sıra birden yükselerek 8. oldu. ABD merkezli şirket, yaşanan bu yükselişin gerekçesi olarak Türkiye'nin son yıllarda askeri sanayii tarafında gelişme yaşadığına dikkat çekti ve ilerleyen yıllarda listede yükselmeye devam edebileceğinin sinyallerini verdi.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ORDULARI 2024

1) ABD

2) Rusya

3) Çin

4) Hindistan

5) Güney Kore

6) İngiltere

7) Japonya

8) Türkiye

9) Pakistan

10) İtalya

11) Fransa

12) Brezilya

13) Endonezya

14) İran

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN