Dünya Kadınlar Günü'nde öldürülmüştü: En acı doğum günü! 'Sen toprağın altında biz üstünde çürüyoruz'

İzmir'de Dünya Kadınlar Günü'nde Yunus Yılmaz'ın (32) bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden İlayda Alkan'ın (20) doğum gününü, olayda yaralanan annesi Oya Tarhan (25) mezarının başında kutladı. Kızının duvağını mezara örterek gözyaşı döken anne, doğum günü için hazırlattığı pastaya "Sen toprağın altında biz üstünde çürüyoruz" yazdırdı.

İzmir'de Konak Üst Geçidi yakınlarında 8 Mart 23.30 sıralarında, aynı yemek şirketinde çalışan Oya Tarhan (45) ile kızı İlayda Alkan (20) "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla gittikleri eğlence mekanından dönerken bir banka oturdu. Anne ile kız bu esnada bir hastanede veri giriş memuru olarak çalışan Yunus Yılmaz'ın (32) bıçaklı saldırısına uğradı.

9509468.jpg

Saldırıda anne ve kızı vücutlarının çeşitli yerlerinden, saldırgan Yılmaz ise bacağından yaralandı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan İlayda Alkan, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Alkan'ın cenazesi olaydan bir gün sonra Torbalı'daki Ayrancılar Mezarlığında defnedildi.

9509470.jpg

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Saldırgan Yunus Yılmaz ise olay günü mahalle bekçileri tarafından yakalandı. İlk ifadesinde alkollü olduğunu ve tartışmanın nedenini hatırlamadığını söyleyen Yılmaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede tutuklu sanık Yılmaz için "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Kadına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

9509461.jpg

'KALK BEN GELDİM, İYİ Kİ DOĞDUN'

Olayda yaralanan anne Oya Tarhan ise Kurban Bayramı'nı buruk geçirdi. Tarhan, kızı İlayda'nın doğum gününü annesi Gülay Tarhan ile dün kabristanda kutladı.

9509464.jpg

Özel olarak İlayda'nın ağabeyi Şevki Alkan ile olduğu fotoğrafının olduğu pasta hazırlatan Oya Tarhan, söz verdiği gibi kızıyla doğum gününü birlikte kutladıklarını söyledi. Kızının mezarına serdiği giyemediği gelinliğin duvağını gösteren Tarhan, "Kalk ben geldim. İyi ki doğdun." diyerek, gözyaşı döktü.

9509463.jpg

'SEN TOPRAĞIN ALTINDA BİZ ÜSTÜNDE ÇÜRÜYORUZ'

"Sen toprağın altında biz üstünde çürüyoruz" yazılı pastayı kızının mezarı başına bırakan Tarhan, "Söyleyecek hiçbir şey yok. Acıdan başka hiçbir şey hissetmiyorum artık. Benim katile tek söyleyecek olduğum bir şey var. Kime, neye, kızgınlığın, hırsın, öfken vardı da bizden çıkardın acısını. 24 Temmuz'da adalet konuşacak ben değil.

9509462.jpg

Kızım 21 yaşına girecekti sağ olsaydı ama hep 20 yaşında kalacak onun sayesinde. Hiç büyümeyecek. Kavgalarımız, tartışmalarımız hepsi sona erdi. Hepsini bitirdi. Sadece beni değil koca bir aileyi diri diri mezara gömdü. Adalet yerini bulacak." dedi.

9509465.jpg

'SAĞ OLSAYDI 21 YAŞINA GİRECEKTİ'

Torunu İlayda'yı kendisinin büyüttüğünü belirten anneanne Gülay Tarhan, "21 yaşına girecekti. Sağ olsaydı çok iyi olurdu ama ömrü yetmedi. Annesi yetişebilmek için gece, gündüz hep çalıştı. İnşallah adalet yerini bulur." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN