Dua okunmasına izin vermemişti: Nikah memuru hakkında soruşturma

Dua okunmasına izin vermemişti: Nikah memuru hakkında soruşturma

İzmir'de bir nikah töreninde, nikah memurunun dua okunmasına izin vermemesi sosyal medyada tepki çekti. Olayın ardından, memur hakkında "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldı.

İzmir Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda yaşanan ve sosyal medyada geniş yankı bulan bir olay, hukuki sürecin başlamasına neden oldu.

Nikah töreninde duaya izin vermedi - 3

Bir nikah töreni sırasında, mikrofonu alarak dua etmek isteyen bir kişiye izin verilmemesi üzerine, olayın tarafı olan nikah memuru hakkında "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçlarından soruşturma açıldı.

Nikah töreninde duaya izin vermedi - 4

NE OLMUŞTU?

Olay, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleşen bir nikah töreni sırasında yaşandı. Tören esnasında bir kişi, eline mikrofonu alarak dua etmek istedi. Ancak, nikah memuru bu isteğe müdahale ederek, "Burası bir resmi daire. Burada mikrofona izin vermiyoruz, resmi nikah kıyıyoruz. Evde yapabilirsiniz." şeklinde bir uyarıda bulundu. Bunun üzerine, mikrofon elinden alınan kişi, yine de kendi imkanlarıyla duasını etti.

Nikah töreninde duaya izin vermedi - 5

Bu durum, sosyal medyada hızla yayılarak geniş tepkilere yol açtı. Gelen eleştiriler sonucunda Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, nikah memuru hakkında resmi soruşturma başlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN