Dışişleri'nden Hırvatistan'da kaçırılan Türk vatandaşı hakkında açıklama

Dışişleri'nden Hırvatistan'da kaçırılan Türk vatandaşı hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Muhammed Çolak adlı bir Türk vatandaşının Hırvatistan'da fidye amacıyla kaçırıldığına dair gelen bilgiler üzerine, ilgili makamlarla temas kurulduğunu açıkladı.

Hırvatistan'da, Muhammed Çolak isimli Türk vatandaşının kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye amacıyla kaçırıldığı bildirildi. Olayla ilgili bilgilerin Dışişleri Bakanlığı'na ulaşmasının ardından, Türkiye hemen harekete geçti. Bakanlık, Hırvatistan ve Bosna Hersek yetkilileriyle hızlı bir şekilde temas kurarak durumu yakından takip etmeye başladığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi, konuya ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaparak, gelişmelerin anbean izlendiğini ve Çolak’ın ailesinin düzenli olarak bilgilendirildiğini duyurdu. Yetkililer, kaçırılma olayıyla ilgili detayların netleşmesi için çalışmalarını sürdürürken, vatandaşın güvenli bir şekilde kurtarılması için tüm diplomatik kanalların kullanıldığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma Hırvatistan ve Bosna Hersek makamlarının iş birliğiyle devam ederken, Türk yetkililer de sürecin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için bölgedeki temaslarını sürdürdüğü ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN