Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu ve ekibi bölgesel barışa engel

Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu ve ekibi bölgesel barışa engel

Dışişleri Bakanlığı, İsrail yönetiminin Türkiye ve BM'yi hedef almasını eleştirerek, bölgesel barışın en büyük engelinin Netanyahu ve savaş kabinesi olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesinin bölgedeki barışa engel teşkil ettiğini vurguladı. Bakanlık, uluslararası hukuku hiçe sayarak Gazze’de büyük kayıplara yol açan İsrail yönetiminin eleştirilerinin beklenmedik olmadığını ifade etti.

"BÖLGESEL BARIŞA ENGEL NETENYAHU VE EKİBİ"

Bakanlığın paylaşımında, söylemlerin Filistin, Lübnan ve Suriye'de "devlet terörü uygulayan İsrail'in" içinde bulunduğu acziyetin ve uluslararası alanda maruz kaldığı izolasyonun dışa yansıması olduğu vurgulanarak, "Bölgesel barışın önündeki en büyük engel Netanyahu ve savaş kabinesidir" denildi.

Paylaşımda, "Savaşı bölgeye yayarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Netanyahu hükümetinin söz konusu üyesinin (İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz) şahsi çıkarları için seviyesiz ithamlara başvurmuş olmasını, önceden olduğu gibi şimdi de dikkate değer bulmuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN