Dilan Polat’ın tahliye sonrası ilk günü: Cezaevine gitti

Dilan Polat’ın tahliye sonrası ilk günü: Cezaevine gitti

Dün tahliye edilen Dilan Polat, cezaevinden çıktıktan sonraki ilk gününde, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan eşi Engin Polat’ı ziyaret etti.

Yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunan Dilan Polat, avukatlarının yaptığı itiraz başvurusu üzerine serbest bırakıldı. Polat’ın tahliye edilmesi, kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Tahliye kararı, Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) hazırladığı raporun ardından alındı. Rapora göre, Dilan Polat’ın suç unsuru taşıyan bir faaliyette bulunmadığı ve yalnızca reklam yüzü olarak görev yaptığı belirtildi. Bu rapor, Polat’ın tahliye sürecinin önünü açtı.

Dilan Polat’ın dışarıdaki ilk günü: Engin Polat’ı ziyaret etti, arabada ağladı (Hukukçular tahliyeye giden süreci anlattı) - 10

TAHLİYE SONRASI EŞİ ENGİN POLAT'I ZİYARET ETTİ

Tahliye kararının ardından, Dilan Polat İstanbul’dan beraberinde iki çocuğu ve kardeşi Sıla Doğu ile birlikte Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’na gitti. Polat, burada eşi Engin Polat ile yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Polat’ın, görüşme sırasında kayınpederi Sezgin Polat ile de bir araya geldiği öğrenildi.

Dilan Polat’ın dışarıdaki ilk günü: Engin Polat’ı ziyaret etti, arabada ağladı (Hukukçular tahliyeye giden süreci anlattı) - 9

KARDEŞİNDEN AÇIKLAMA: ENGİN’İN DURUMU HİÇ İYİ DEĞİL

Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, “Çok mutluyuz. İlk kez bugün birbirlerini gördüler. Çok mutlu oldular.” dedi. Ancak Doğu, gazetecilerin "Engin Polat’ın durumu nasıl?" sorusuna, "Engin’in durumu hiç iyi değil." yanıtını verdi. Dilan Polat ise cezaevinden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Dilan Polat’ın dışarıdaki ilk günü: Engin Polat’ı ziyaret etti, arabada ağladı (Hukukçular tahliyeye giden süreci anlattı) - 8

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN