Dikkat kamu personeli! Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı, izinler kullandırılacak!

Dikkat kamu personeli! Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı, izinler kullandırılacak!

Kamuda tasarruf paketinin ardından tedbirler Resmi Gazete'de yayımlandı. Tasarruf kapsamında alınan kararlara göre, servis ve fazla mesai artık olmayacak. Kamu çalışanları artık izinlerini kullanmak zorunda. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Kamuda tasarruf paketinin ardından alınan kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu personelini yakından ilgilendiren yeni kararlar paylaşıldı. İşte tasarruf çerçevesinde alınan tedbirler...

TASARRUF TEDBİR GENELGESİ

Kamu çalışanları için yeni bir dönem başlıyor! Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, Resmi Gazete'de yerini aldı ve artık resmen yürürlükte. Peki, bu genelge senin hayatını nasıl etkileyecek? İşte detaylar:

personel-tasima-hakedis.webp

SERVİSE VEDA EDİN!

Eğer toplu taşıma olan bir yerde çalışıyorsanız, artık personel servisi yok! Genelgeye göre, savunma ve güvenlik hizmetleri dışındaki tüm kamu kurumları personel servislerini kaldıracak.

FAZLA MESAİYE SON!

Zorunlu durumlar hariç, fazla mesai yapmak artık yasak! Hem de nöbet ücreti de alamayacaksın.

İZİNLER KULLANDIRILACAK!

Yıllık izinlerini biriktirenler dikkat! Artık izinler ilgili yıl içinde kullandırılacak. Geçmişten kalan izinlerin de 3 yıl içinde kullanılması gerekecek.

KIYAFET YARDIMI NAKİT DEĞİL!

Memurlara verilen kıyafet yardımı artık nakit yerine ayni olarak yapılacak. Yani, kıyafet çeki veya kuponu yerine doğrudan kıyafet alacaksın.

kamu-personeli-alim-ilani-resmi-gazetede-ylej.webp

BUNLAR SADECE BAŞLANGIÇ!

Genelgede yer alan diğer tasarruf tedbirleri arasında makam araçlarının azaltılması, yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerin kısıtlanması, enerji tasarrufu yapılması ve cep telefonu kullanımının sınırlandırılması gibi maddeler de bulunuyor.

KAMU ÇALIŞANI OLARAK BİLMEN GEREKENLER!

  • Bu yeni düzenlemeler, kamu harcamalarının azaltılması ve bütçenin daha verimli kullanılması amacıyla hayata geçirildi.
  • Değişikliklerden etkilenip etkilenmeyeceğini öğrenmek için genelgeyi dikkatlice incelemen önemli.
  • Hakların konusunda herhangi bir şüphen olursa, sendikanla veya ilgili kurumlarla iletişime geçebilirsin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN