Dijital platformlara büyük zam: Abonelik için asgari ücreti gözden çıkarın

Dijital platformlara büyük zam: Abonelik için asgari ücreti gözden çıkarın

Birden fazla dijital platforma abone olmak isteyen kullanıcılar, yüksek abonelik ücretleri nedeniyle neredeyse bir asgari ücreti gözden çıkarmak zorunda kalıyor.

Dizi ve film içeriklerini dijital platformlardan takip etmek, her an erişilebilir olması nedeniyle oldukça popüler. Ancak, Netflix, Disney Plus, BluTV, Amazon Prime Video, Exxen, GAİN ve MUBI gibi platformlara yıllık abonelik ücreti ödemek isteyenler, neredeyse bir asgari ücret kadar para harcamak zorunda kalıyor.

Netflix, Amazon Prime Video, Exxen, Disney+, BluTV ve GAİN gibi platformlar, farklı içeriklerle abone kapma yarışına girerken, altyapılarını geliştirip özel içeriklere yatırım yaparak büyümeye devam ediyor. Ancak, başlangıçta Türkiye’de daha uygun olan abonelik ücretleri artık oldukça yükselmiş durumda.

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre, tek bir platforma üye olmak için yılda en az 1800 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Sekiz dijital platformun toplam yıllık abonelik bedeli ise 13 bin lirayı aşıyor.

2024 yılı itibarıyla dijital platformlar büyük fiyat artışlarına gitti. Yılın ilk ayında kullanıcılarına yüzde 30’a varan zamlı fiyatlar sunan Netflix, bu ay içinde ikinci kez aynı oranda bir zam daha yaptı. Benzer şekilde, 2024 Şubat ayında Disney+ da fiyatlarını önemli ölçüde artırdı.

En popüler dijital platformların abonelik ücretleri şöyle:

- Netflix: Temel Plan aylık 149.99 TL, Standart Plan aylık 229.99 TL, Özel Plan aylık 299.99 TL, yıllık abonelik ücreti 1800 TL.

- Disney+: Aylık abonelik ücreti 134.99 TL, yıllık abonelik ücreti 1349 TL.

- BluTV: Aylık abonelik ücreti 139.90 TL, yıllık abonelik alındığında 12 taksit seçeneğiyle ayda 69.90 TL.

- Amazon Prime Video: Aylık abonelik ücreti 39 TL.

- Exxen: Reklamlı üyelik aylık 99.90 TL, reklamsız üyelik aylık 137.90 TL.

- GAİN: Aylık abonelik ücreti 149 TL, öğrencilere özel indirimler mevcut.

- MUBI: Aylık abonelik ücreti 129 TL, yıllık üyelik ücreti 1188 TL.

- YouTube Premium: Öğrenciler için aylık ücreti 37.99 TL, aile üyeliği aylık 115.99 TL.

Bu artan fiyatlar, dijital içeriklere erişim maliyetini ciddi şekilde artırarak kullanıcıları zorluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN