DFU’dan Dünya Ekmek Günü’ne özel çağrı: Dondurulmuş ekmekle israfı önleyin

DFU’dan Dünya Ekmek Günü’ne özel çağrı:  Dondurulmuş ekmekle israfı önleyin

Donuk Fırıncılık Ürünleri Genel Müdürü Ilgın Hasırcıoğlu, Dünya Ekmek Günü'nde yaptığı açıklamada, dondurulmuş ekmeklerin israfı önlemedeki rolüne dikkat çekti. “35-40 gramlık porsiyonlarla ürettiğimiz ekmekler, ihtiyaç kadar çözdürülüp tüketiliyor, böylece israf önleniyor. Aynı zamanda her zaman taze ve sıcak servis imkânı sunuyoruz” dedi.

Her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü ve Dünya Ekmek Günü, dünyadaki açlık, yoksulluk ve israf sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Araştırmalar, kişi başına düşen ekmek tüketiminde zirvede yer alan Türkiye'de israfın boyutlarını gözler önüne seriyor. Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) verilerine göre, ülkede her gün 12 milyon ekmek çöpe gidiyor. İsrafın yarısı evlerde, diğer yarısı ise lokanta, otel, yemekhane ve kantin gibi ev dışı tüketim alanlarında gerçekleşiyor.

EKMEK İSRAFININ NEDENLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

İhtiyaçtan fazla üretim ve gereğinden fazla satın almanın ekmek israfında etkili olduğu belirtiliyor. Raf ömrü kısa olan ekmeğin fazla alınarak tüketilmemesi, israfın en büyük nedenlerinden biri. Bu noktada, porsiyon kontrollü ve uzun ömürlü ekmeklerin önemi giderek artıyor.

Bu soruna dikkat çeken Donuk Fırıncılık Ürünleri (DFU), Dünya Ekmek Günü kapsamında yaptığı açıklamada, ekmek israfını önlemek için donuk ekmek kullanımını önerdi. DFU Genel Müdürü Ilgın Hasırcıoğlu, “Donuk ekmekle işletmeler sadece ihtiyaç kadar ekmek çözdürerek israfı önleyebilir ve her zaman taze ekmek sunabilirler” dedi.

donuk-firincilik-urunleri-dfu-genel-muduru-ilgin-hasircioglu.jpg

DONUK EKMEK: İSRAFIN ÖNLENMESİNDE YENİ NESİL ÇÖZÜM

DFU’nun geliştirdiği dondurulmuş ekmek ürünleri, özellikle ev dışı tüketim noktalarında israfın önlenmesine katkı sağlıyor. Restoran, otel ve kafe zincirlerinde yaygın olarak kullanılan bu ekmekler, 35-40 gramlık porsiyonlarla sunuluyor. “Bir kişinin rahatça bitirebileceği porsiyonlarla ürettiğimiz ekmeklerimiz, sadece ihtiyaç kadar çözdürülüyor ve bu sayede israf edilmiyor” diyen Hasırcıoğlu, işletmelerin maliyetlerini düşürürken kaliteyi korumayı da hedeflediklerini ekledi.

SAĞLIKLI ÜRETİM VE GÜVENLİ DEPOLAMA

DFU, ekmeklerini koruyucu madde kullanmadan -40°C’de şoklayarak paketliyor ve ürünlerin raf ömrünü 1 yıla kadar uzatıyor. Türkiye’nin ilk tam otomatik donuk deposunda -18°C’de saklanan ekmekler, soğuk zincir bozulmadan işletmelere ulaştırılıyor. DFU, müşterilerine tam pişmiş, yarı pişmiş veya çiğ hamur seçenekleri sunarak ihtiyaca göre kullanım imkânı sağlıyor.

“Ekmek israfı sadece bir kaynak kaybı değil, aynı zamanda ekonomimiz için de büyük bir zarar” diyen Hasırcıoğlu, üretim süreçlerinde hijyen ve standardizasyonun önemine vurgu yaptı.

4.500 NOKTADA KULLANIMDA

DFU, Türkiye genelinde 4.500’den fazla noktada restoran, otel, kafe ve kantinlere hizmet veriyor. Hasırcıoğlu, “İşletmeler, donuk ekmeklerle hem maliyet avantajı sağlıyor hem de standart bir kalite sunuyor. Bu pratik yöntem, israfı en aza indirerek sürdürülebilir bir tüketim modeli sunuyor” şeklinde konuştu.

'TÜKETİMDE FARKINDALIK ŞART'

Türkiye’de ekmek israfını önlemek için bilinçli tüketimin yaygınlaşması gerektiğine işaret eden Hasırcıoğlu, “Donuk ekmek kullanımı gibi çözümler, israfın önlenmesinde önemli bir adım. Herkes ihtiyacı kadar tüketerek hem israfın hem de ekonomik kayıpların önüne geçebilir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN