Devletten aldığı destek sayesinde 30 dönüm araziye 3 bin 500 adet dikti, 200 ton hasat aldı! Hem üretime hem de istihdama katkı sunuyor...
Bitlis’in Ahlat ilçesinde tarımsal verimliliği artırmak ve ağaçlandırmayı teşvik etmek amacıyla "Ahlat'ta Meyveciliğin Geliştirilmesi Güdümlü Projesi" başlatıldı. Ahlat Kaymakamlığı öncülüğünde ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse ediliyor.
30 DÖNÜMLÜK ELMA BAHÇESİNDE İLK HASAT
Projeye başvuran ve destek almaya hak kazanan çiftçilerden olan Kınalıkoç köyünden Yıldırım, 3 yıl önce 30 dönümlük tarlasını elma bahçesine dönüştürdü. 3 bin 500 fidan dikerek meyveciliğe adım atan Yıldırım, bu yıl ilk hasadını gerçekleştirerek yaklaşık 200 ton elma elde etti. Yıldırım’ın meyve bahçesi, hem ilçenin ağaçlandırılmasına katkı sağlıyor hem de bölge ekonomisine destek oluyor.
Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle açıklama yapan Yıldırım, daha yeşil bir doğa ve yüksek tarımsal üretim için tüm vatandaşları fidan dikmeye davet etti. Yıldırım, “Memleketimizde yetiştirdiğimiz meyveler tat ve aroma bakımından daha güzel. Bu yıl ilk hasadımızı yaptık. Üretimden memnunuz” şeklinde konuştu.
Yıldırım, Ahlat’ın meyve yetiştiriciliğine uygun olduğuna dikkat çekerek, diğer çiftçilere de benzer projelerle üretime katılmaları için çağrıda bulundu. Ayrıca, Uludere köyünde oluşturdukları ceviz bahçesinde de başarılı sonuçlar aldıklarını belirten Yıldırım, devlet destekleriyle bölgede ağaçlandırmayı artırarak çevreye ve ekonomiye katkı sunabileceklerini ifade etti.
Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde yeşil alanların azalması ve hava kirliliğinin artmasıyla birlikte ağaç dikmenin önemine değinen Yıldırım, "Fidan diktikçe hem iklimimiz değişecek, doğamız güzelleşecek hem de ekonomiye ve çevreye katkıda bulunacağız. Çevremizi güzelleştirmemiz lazım. Gelecek nesillere daha temiz ve verimli topraklar bırakmamız için ağaç dikmeliyiz. Bölgemiz kiraz, ceviz, erik, şeftali, armut, ayva gibi meyve çeşitleri için uygun. Arazilerimizi değerlendirelim ki bölgemiz güzelleşsin, iklimimiz değişsin, ormanlarımız artsın. Gelecek nesillere daha temiz ve oksijeni bol bir yer bırakalım” dedi.