Dervişoğlu'ndan Özgür Özel'in açıklamasına destek: Erdoğan, bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmelidir

Dervişoğlu'ndan Özgür Özel'in açıklamasına destek: Erdoğan, bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmelidir

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, katıldığı televizyon programında CHP Lideri Özel'in "Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını CHP ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum." sözlerine destek verdi. Dervişoğlu, Erken seçim kararı meclisle alınırsa, aday oluyor; başımızın üstüne. YSK, Tayyip beyin adaylığına müsamaha gösterdi. Bu seçimde de olamaması gerekirdi. Recep Tayyip Erdoğan, bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmelidir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Halk TV'den İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına katıldı. Erdoğan'ın yeniden aday olup-olamayacağı tartışmaları hakkında konuşan Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in geçtiğimiz günlerde yaptığı "Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını CHP ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum." açıklamalarına destek verdi.

Dervişoğlu, "Erken seçim kararı meclisle alınırsa, aday oluyor; başımızın üstüne. YSK, Tayyip beyin adaylığına müsamaha gösterdi. Bu seçimde de olamaması gerekirdi. Recep Tayyip Erdoğan, bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmelidir" dedi.

Dervişoğlu, "Bu iktidar bana göre bitmiştir" diyerek ülkenin içinde bulunduğu derin ekonomik krize dikkat çekerek erken seçim ile ilgili olarak şunları söyledi:

ERDOĞAN'IN TAKVİMİNİ BELİRLEYECEĞİ SEÇİMİ ERKEN SEÇİM OLARAK GÖREMEM

"Erken seçim telaffuz ederseniz, hemen seçim talebinde bulunacaksınız. Türkiye bir seçimden yeni çıktı, 22 yıldır iş başında iş başında olan iktidar, sanki bu seçimde işe başlamış gibi söylemlerin arkasına sığınıyor. Bu ülkeyi yönetemiyorsa iktidar, artık yeni bir iktidara ihtiyaç vardır sonucu çıkar bu tabloda. Bu vadeye yayılan bir şey olamaz. Bugün erken seçim talep edeyim, Sayın Özel ifadelerimden sakın alınmasın. Tayyip Erdoğan'ın takvimini belirleyeceği seçimi erken seçim olarak göremem.

"ERDOĞAN TEKRAR ADAY OLACAK DİYE ENDİŞEM YOK"

Seçim adına Cumhurbaşkanı tekrar aday olacak diye endişe taşımıyorum. Eğer seçimse en yakın takvimdeki seçime hazırız.

"SEÇİM ÇAĞRILARINI SPEKÜLATİF BULUYORUM"

Bunu sadece ben birinci partiyim ya da bir diğeri ben iktidarım diye takvimi tanzim etmeye yönelik yol haritası şayet ederlerse spekülatif buluruz. En başında beri de erken seçim çağrılarını spekülatif buluyorum. bu seçime davet değil, düelloya davet.

"ERKEN SEÇİM MECLİSLE ALINIRSA, ERDOĞAN ADAY OLUYOR; BAŞIMIZIN ÜSTÜNE"

Kim aday olursa olsun Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı 2 defa seçiliyor, Tayyip bey üçüncü defa seçildi. Önümüzdeki dönem 4 oluyor. Erken seçim meclisle alınırsa, aday oluyor; başımızın üstüne. YSK, Tayyip beyin adaylığına müsamaha gösterdi. Bu seçimde de olamaması gerekirdi. Recep Tayyip Erdoğan, bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmelidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN