Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir sosyal medya kullanıcısı çocuklarına deprem anında binaların neden yıkıldığını birkaç tahta parçası ve iki kalemle uygulamalı olarak anlattı. Anlattıklarını video kaydına alan annenin o anları sosyal medyada gündem oldu.
Bir annenin çocuklarına deprem anında binalarda yaşanan sarsıntıyı ve binaların neden yıkıldığını tahta parçalarıyla uygulamalı olarak anlattı. Anlattıklarını video kayda alan anne sosyal medyada gündem oldu.
Anne, çocuklarının yıkımın altında yatan esas nedeni anlaması için bir tepsi, birkaç da tahta parçası kullanarak Türkiye'deki evleri Japonya’dakilerle kıyasladı.
Japonların kullandığı raylı sistemde evlerin yıkılmadığını, anlatmak için tahta parçalarının altına iki kalem koyan anne, “Bu Japonların” evi diyerek tepsiyi salladı. Binalara benzettiği tahta parçaları düşmedi.
Tahtaların altından kalemi alan anne bu sefer tepsiyi yine salladı ve sahte bina yerle bir oldu. Anne o anları “Bu da Türklerin evi” diyerek anlattı.
Annenin binalardaki raylı sistemin önemini çocuklarına uygulamalı bir şekilde anlattığı o anlar sosyal medyada viral oldu.
Sendin aklın ancak şeytanlığa çalışır babacan bu necip millet devletine güvenir bu da yaptığı bağışlarla gösteriyor
Yanıtla (0) (5)Necip millet güvendi de hökümat ne yaptı? Geç kaldı geççç, ve daha bunlar yaşanmadan harekete geçmedi. STK'ları, ilk müdahalede askeri devreye sokmadı.. yabancı ekipleri çok iyi kullanamadı,
Yanıtla (0) (0)Teşbihte hata yoktur da Türk'ün evindeki deprem biraz şiddetli olmuş sanki:)
Yanıtla (2) (1)Aksine tam da böyle yıkıldı evlerimiz..unufak oldu binalar...canlı canlı günlerdir izliyoruz, yaşıyoruz.
Yanıtla (0) (0)