DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan’dan Özel'in arabuluculuk teklifine tepki: Kürt karşıtı bir siyaseti mi örgütlemeye çalışıyorsun?

DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan’dan Özel'in arabuluculuk teklifine tepki: Kürt karşıtı bir siyaseti mi örgütlemeye çalışıyorsun?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncay Bakırhan, CHP lideri Özgür Özel'in 'Erdoğan ile Esad arasında görüşmeyi sağlamak için arabulucu olabilirim' sözlerine tepki gösterdi. Bakırhan, "Erdoğan ve Esad Kürt karşıtlığı üzerinden bir ittifak yapmaya çalışıyor. Sen arabuluculukla Kürt karşıtı bir siyaseti mi örgütlemeye çalışıyorsun?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a "her an" davette bulunabileceklerini açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esad’ın görüşmesi için arabulucu olabileceğini söyledi.

"BUNUN SİZE DE TÜRKİYE HALKLARINA DA BİR YARARI YOK"

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Bakırhan, partisinin Meclis grubu toplantısında Özel'in arabuluculuk teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakırhan, "Sayın Özel, Erdoğan ve Esad Kürt karşıtlığı üzerinden bir ittifak yapmaya çalışıyor. Sen arabulucukla Kürt karşıtı bir siyaseti mi örgütlemeye çalışıyorsun. Bunun size de Türkiye halklarına da bir yararı yok." dedi.

Bakırhan, yapılması gerekenin "Rojava ve Suriye'de insanların kendi geleceğini kendilerinin karar verebileceğini sağlayacak bir dış politikayı savunmak" olduğunu söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Size mi kalmış Kürtlerin statüsü karşısında bir araya gelmek isteyen iki tane Kürt düşmanı arasında arabuluculuk yapmak? Bu, CHP'ye de size de sizin önümüzdeki dönem yürüteceğiniz politikalara da uygun bir duruş değildir. Arabulucu olmak istiyorsanız savaşa değil barış siyasetini harekete geçirecek bir politika için arabulucu olun"

NE OLMUŞTU?

Özgür Özel, T24 röportajında Türkiye'deki sığınmacı soruna ilişkin şunları söylemişti:

"Bizim yapacağımız iş şu. Ben burada inisiyatif almaya hazırım. Suriye’yle Türkiye arasındaki diyalog kanallarının açılması için gerekirse ilk görüşmeye gideceğim, ben yapacağım Esad’la. Bunun zeminini araştırıyoruz. Olumlu gelişmeler var. Günü geldiğinde açıklayacağız. Zemin arayışı için çalışıyoruz üzerinde. Gidip Sayın Esad’la görüşüp Türkiye’yle bir masaya oturmasıyla ilgili net talebimizi iletip bu konuda kolaylaştırıcılık mı dersiniz, arabuluculuk mu dersiniz, ana muhalefet sorumluluğu mu dersiniz; bunu yapacağız. Çünkü masaya oturmadan bu sorun çözülmeyecek”

"DAVETİMİZ HER AN OLABİLİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Esad'ın ilişkileri düzeltmek adına bir adım attığı anda karşılık vereceklerini söylemişti:

"Şimdi öyle bir noktaya geldik ki, Beşar Esed şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki, biz Esed ile ailece görüşüyorduk. Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir. Türkiye’de görüşme olması konusunda ise Sayın Putin'in yaklaşımları var. Irak Başbakanı’nın bu konuda yaklaşımları var. Biz her yerde arabuluculuktan bahsediyoruz da sınırımızdakiyle, komşumuzla niye olmasın?" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN