Dede mesleğini ele aldı kadınların umudu oldu! 2 ile başladı sayısı 150’ye yükseldi: Taleplere yetişmekte zorlanıyor

Dede mesleğini ele aldı kadınların umudu oldu! 2 ile başladı sayısı 150’ye yükseldi: Taleplere yetişmekte zorlanıyor

Okuduğu mesleği bıraktı dede mesleğini ele alarak tüm kadınların umudu oldu. 2 tane ile başladı sayısını 150'ye yükseltti şimdi gelen taleplere yetişmekte zorlanıyor. Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojileri Bölümü'nü bitirdikten sonra özel sektörde çalışan Havva Tekin, şimdilerde kendi işini yapıyor.

Devlet desteği ile birlikte pek çok farklı proje hayata geçirilirken Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Uzman Eller Projesi Havva Tekin'in de dikkatini çekti. Başvurusunun onaylanması ile birlikte Halk Eğitim Merkezi’ne arı yetiştiriciliği için başvuruda bulunan Havva Tekin, ana arı yetiştiriciliği ve arı sütü yetiştiriciliği eğitimlerine katılarak sertifikalarını tamamladı. Devlet desteğinden faydalanarak 70 puanla arıcılığa başlayan ve bu yıl sayısını 150'ye çıkaran Tekin, işini büyütmeyi hedefliyor.

DEDE MESLEĞİNDEN KENDİ MESLEĞİNE YOLCULUK

Eşinin ve ailesinin aracılığa olan ilgisi nedeniyle bu işe gönül veren Havva Tekin, mesleğe kolay bir şekilde adapte olduğunu söyledi. Devletten aldığı destek ile arıcılığa adım attığını söyleyen Tekin, "Uzman Eller Projesi kapsamında devletten aldığım 70 kovanla arıcılığa başladım. Aldığımız destek bizim için önemli bir adım oldu. Halk eğitimde arı yetiştiriciliği, ana arı yetiştiriciliği ve arı sütü yetiştiriciliği üzerine sertifika aldım. Devlet desteği, aldığım eğitimler ve gıda teknolojisi mezunu olmam benim arıcılıkta çabuk ilerlememe katkı sağladı. Daha önce arıcılıkla ilgili herhangi bir bilgim yoktu. Gittiğim kurslar ve devletin desteği sayesinde mesleği öğrendim. Eşimle arıcılık yapmanın mutluluğunu yaşıyorum." sözlerini dile getirdi.

Havva Tekin: Devlet Desteği ile Arıcılığı Geliştiren Tekirdağlı Gıda Teknikeri

Köyde huzurlu bir şekilde yaşam sürdürdüklerini dile getiren Tekin, toprakla ve hayvanlarla zaman geçirmenin şehrin verdiği stresten insanı uzaklaştırdığının altını çizdi. Devlet desteği ve kurstan öğrendikleri ile birlikte 2 yılda 70'e yakın kovan sayısını 150'ye ulaştırdığını dile getiren Havva Tekin, yalnızca bal değil aynı zamanda polen, propolis ve arı sütü üretimi yaptığını da aktardı. Bal ve arı ürünlerini Tekirdağ'da birçok kişinin tercih ettiğini dile getiren kadın girişimci, gelen talepler ile birlikte doğal balla beraber arı ürünlerinden oluşturduğu karışımı da gönderdiğini aktardı.

Tekirdağ'da gıda teknikeri kadın devlet desteğiyle arıcı oldu

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ

Havva Tekin girişli bu işte en büyük destekçisinin eşi Fatih Tekin olduğunu söylerken ailece arılarla keyifli vakit geçirdiklerini aktardı. Fatih Tekin, eşinin daha önce Tarım ve hayvancılığa ilgisi olmamasına rağmen şimdi çok iyi bir aracı olduğunu söyledi. devlet desteği ile birlikte aracılığı daha da ilerletmeyi düşündüklerini ifade eden Tekin, şu anda 150 kovan arıya ulaştıklarını aktardı. Hedeflerinin yalnızca bal yapma olmadığını ifade eden Fatih Tekin ekonomiye de Katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN