Davutoğlu'nun önerisiydi: Abbas Gazze'ye gidiyor

Davutoğlu'nun önerisiydi: Abbas Gazze'ye gidiyor

Filistin lideri Mahmut Abbas TBMM’deki konuşmasında Gazze'ye gideceğini açıklayarak Arap liderlere de kendisine eşlik etmeleri için çağrısında bulundu. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Türkiye seyahati öncesinde Abbas’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Gazze'yi ziyaret etme çağrısında bulunmuştu. Abbas’la birlikte Ankara’da bulunan Filistin heyetinin Davutoğlu’na Gazze önerisi için teşekkür ettiği belirtildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı tarihi konuşmada Gazze'yi ziyaret edeceğini açıkladı. Abbas, Gazze'nin Filistin topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, Arap ve İslam dünyası liderlerine kendisine bu ziyaretinde eşlik etmeleri için çağrıda bulundu. Abbas’ın bu açıklaması, bölgede çözüm arayışlarının yeniden gündeme gelmesine yol açtı.

"YA ZAFER YA ŞEHADET"

Abbas, TBMM kürsüsünden şu sözlerle seslendi:

"Gazze, Batı Şeria ve Kudüs gibi tümüyle bizimdir. Topraklarımızı parçalayan hiçbir çözüme razı değiliz. Burada, sizlerin huzurunda duyurmak istiyorum: Filistin liderliği ile birlikte Gazze'ye gitme kararı aldık. Bütün gücümle bunu gerçekleştireceğim. Bu yolda bedeli hayatımız dahi olsa, benim hayatım Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir. Ya zafer ya şehadet!"

Abbas, Gazze ziyaretini bir insani görev olarak tanımlayarak, uluslararası toplumu ve İslam dünyasını barış için harekete geçmeye davet etti. "Bütün Arap ve İslam liderlerini, BM yetkililerini bu görevi birlikte yerine getirmeye çağırıyorum. Amaç barışsa, bunu birlikte yapalım," diyerek kararlılığını ortaya koydu.

DAVUTOĞLU'NUN ÖNERİSİYLE GÜNDEME GELDİ

Bu gelişme, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Filistin liderine Türkiye seyahati öncesinde yaptığı çağrının ardından şekillendi. Davutoğlu, sosyal medya hesabından Abbas'a, Gazze'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte ziyaret etme önerisinde bulunmuştu. Filistin heyetinin de Ankara’da Davutoğlu’na bu önerisi için teşekkür ettiği bildirildi.

DAVUTOĞLU'NDAN BİR VİDEO DAHA: ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Davutoğlu bu akşam da Erdoğan’a Abbas’ı Gazze'de yalnız bırakmaması çağrısı yapan bir video daha yayınladı. Erdoğan'ın Abbas'ı dünyaya hitap etmek için TBMM'ye çağırmasının doğru adım olduğunu söyleyen Davutoğlu "Bunun için Erdoğan'a teşekkür ediyorum." dedi.

Soykırımcı Netanyahu’nun, Amerikan kongresinde yaptığı konuşmaya verilecek en doğru cevabın mazlumların duasıyla kurulmuş, Türkiye Cumhuriyetinin meclisine hitap etmesi olduğunu söyleyen Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Dün Sayın Abbas’a ve size hitaben, bir video yayınladım, bir mesajda bulundum. Sayın Abbas’a, daha önce yazdığım bir mektupta da ifade ettiğim, bir teklifi yeniden hatırlatarak, Birleşmiş Milletlerin birçok kararını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ve Birleşmiş Milletler Genel Kurul’un kararına istinaden, Filistin Devlet Başkanı olarak, kendi ülkenizin topraklarının bir parçası olan Gazze’ye gidiniz, ve güvenliğinizin sağlanması için, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nden güvenlik teminatı isteyiniz demiştim. Bu atılması gereken, yapılması gereken bir adımdı.

Sayın Abbas, bugün TBMM’de yaptığı konuşmada, Gazze’ye gideceğini ifade etti. Bu çok doğru yönde atılan adımı, şimdi destekleme vaktidir. Zaten bizden Gazze’deki soykırımla ilgili olarak, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın acilen, liderler düzeyinde toplanması, çağrısında bulunmanızı istihram ediyorum. Bu çağrıda ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan müteşekkil bir heyetin, liderler düzeyinde bir heyetin, Sayın Mahmut Abbas’ı, Gazze’de yalnız bırakmamak üzere, ona eşlik etmesi yönünde de, öncülük etmeniz, Türkiye Cumhuriyetine yakışan, İslam dünyasına ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na, yakışan bir adım olacak.

"YAKIN DOSTUNUZ OLAN LİDERLERİ DE GAZZE'YE DAVET EDİN"

Hatta bunun bir adım ötesine geçerek, yakın dostunuz olduğunu bildiğim, Brezilya Cumhurbaşkanı Sayın Lula’ya, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Sayın Ramaphosa’ya, Norveç Başbakanına, İspanya Başbakanına, ve Filistin’e destek veren, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olmayan, devlet başkanlarına da, bu heyete katılmaları yönünde, çağrıda bulunabilirsiniz.

Bu hem Türkiye Cumhuriyetinin, barış yönünde inisiyatif geliştireceğinin bir işareti, hem de sizin için dünyada, Filistin davasına sahip çıkmak açısından, büyük bir imkan oluşturacaktır.

Gelecek itirazlara bakmayınız. Filistin’e gerçek barışın sağlanması için, İsrail’e uluslararası baskı yapmadan hiçbir netice alınamaz. İsrail uluslararası baskı da, ancak cesur adımlarla olur. Emin olunuz.

"GAZZE'YE GİDİCEĞİNİZİ AÇIKLAMANIZ ABD ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURUR"

Abbas’ın, Mahmut Abbas’ın, bu kararı sonrasında, sizin yapacağınız bir girişimle, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi, ve İslam İşbirliği Teşkilatı dışından, bazı liderlerle birlikte, Gazze’ye gideceğinizi ilan etmeniz bile, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, birçok ülkeyi, İsrail’e baskı yapmak zorunda bırakacaktır.

"ATACAĞINIZ HER ADIMI DESTEKLEYECEĞİZ"

Bu yönde atacağınız her adımı, desteklemeye hazırız. Filistin meselesi, her türlü siyasi mülahazanın ötesindedir, her türlü görüş ayrılığı ötesindedir. Atacağınız her türlü adıma destek verecek, ve üzerimize düşen herhangi bir vazifeyi yapmaktan da, hiç tereddüt etmeyeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN