Davutoğlu’ndan Elif Çakır’ın gözaltına alınmasına sert tepki: Devlet ciddiyetinin hangi durumda olduğu ortada

Davutoğlu’ndan Elif Çakır’ın gözaltına alınmasına sert tepki: Devlet ciddiyetinin hangi durumda olduğu ortada

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, KARAR yazarı Elif Çakır’ın Bursa'da maruz kaldığı yanlış gözaltıya sert tepki gösterdi. Davutoğlu, “Bu olay, devlet ciddiyetinin ve basın özgürlüğünün hangi seviyelere düştüğünün bir göstergesidir.” diyerek İçişleri Bakanlığı'nı açıklama yapmaya ve sorumlular hakkında soruşturma başlatmaya çağırdı.

KARAR gazetesi yazarı Elif Çakır, Bursa'da kaldığı otelde hakkında arama olduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ve saatlerce alıkonulmuştu. İtirazlarına rağmen gözaltı süreci devam eden ve ardından serbest bırakılan Çakır’a yönelik bu uygulama, kamuoyunda büyük tepki çekti. Yaşanan bu skandala bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Elif Çakır’a yapılan yanlış gözaltının ve kötü muamelenin devletin ciddiyetini zedelediğini belirtti. Davutoğlu, “Karar gazetesi yazarı Elif Çakır’a Bursa'da yapılan (yanlış) gözaltı ve maruz kaldığı kötü muamele, devlet ciddiyetinin hangi durumda olduğunu gözler önüne sermiştir. Bu olay, insana saygı ve basın özgürlüğü alanında hangi seviyelere düştüğümüzün bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'YA ÇAĞRI

Davutoğlu, İçişleri Bakanlığı’na da çağrıda bulunarak, bu konuda açıklama yapılmasını ve sorumlular hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. “İçişleri Bakanlığı bu konuda gerekli açıklamayı yapmalı ve sorumlularla ilgili soruşturmayı başlatmalıdır.” diyen Davutoğlu, yaşanan olayın devletin kamu görevlilerinin görevlerini nasıl yürüttüğüne dair endişe verici bir örnek oluşturduğunu vurguladı.

Davutoğlu ayrıca, Elif Çakır’a geçmiş olsun dileklerini iletti ve olayın basın özgürlüğü açısından ne kadar ciddi bir problem teşkil ettiğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN