Davutoğlu Erdoğan ve parti liderlerine seslendi: İsmail Haniyye'yi Meclis'e davet edelim

Davutoğlu Erdoğan ve parti liderlerine seslendi: İsmail Haniyye'yi Meclis'e davet edelim

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanarak karşılanmasına tepki gösterdi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti liderlerine seslenerek "Heniyye ya da Gazzelilerin tayin edeceği bir Filistin temsilcisi Gazi Meclisimizin Genel Kurulu’nda milletimize ve insanlığa hitap etmek üzere davet edelim" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer parti liderlerine çağrıda bulundu.

'ABD KONGRESİ NETANYAHU’NUN MEKANIYSA GAZİ MECLİS GAZZE HALKININ MEKANIDIR'

Davutoğlu, ABD Kongresi'nde konuşan ve ayakta alkışlanarak karşılanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya dikkat çekerek “Amerikan Kongresi soykırımcı Netanyahu’nun mekanıysa, duasını ve desteğini aldığı mazlum milletlere sömürgeciliğe karşı mücadelede ilham olmuş İstiklal Savaşı’mızın karargâhı olan Gazi Meclisimiz de mazlum Filistin ve Gazze halkının mekanıdır” dedi.

Davutoğlu, Türkiye’nin tarihsel bağlamını öne çıkararak, dört Cumhurbaşkanı'nın sömürgeci emperyalizme karşı verdiği mücadeleyi hatırlattı ve Gazze’de dokuz aydır katledilen masumların sesi olmak üzere Filistin temsilcisi olarak İsmail Heniyye’nin veya Gazze’yi temsilen bir Filistinli'nin Gazi Meclis’te konuşmasını talep etti.

'HENİYYE YA DA BİR FİLİSTİN TEMSİLCİSİNİ GAZİ MECLİS'E DAVET EDELİM'

Davutoğlu, “Dört Cumhurbaşkanımızın (Atatürk, İnönü, Gürsel ve Sunay) bölgemizdeki bugünkü sorunların müsebbibi olan sömürgeci emperyalizme karşı savunduğu Gazze cephesindeki şehitlerimizin hatırasına ve Gazze’de dokuz aydır katledilen masumların sesi olmak üzere İsmail Heniyye ya da Gazzelilerin tayin edeceği bir Filistin temsilcisinin mazlum milletlerin duaları ve destekleriyle kurulmuş Gazi Meclisimizin Genel Kurulu’nda milletimize ve insanlığa hitap etmek üzere davet edelim” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, hükümet kanadından ve diğer partilerden olumlu bir cevap gelmemesi durumunda, Temel Karamollaoğlu ile birlikte, İsmail Heniyye veya Gazze’yi temsilen bir Filistinli temsilcinin ortak grup toplantısında hitap etmesi için davet edilmesine hazır olduklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN