DASK’tan depremzedeye 30 gün süre: Ödedikleri sigorta parasını istedi

DASK’tan depremzedeye 30 gün süre: Ödedikleri sigorta parasını istedi

6 Şubat depremlerinde hasar gören Adıyaman’da DASK, bir depremzedeye ödediği tazminatı fazla bularak, ödemenin yarısından fazlasını geri talep etti.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma uğrattığı 11 şehirden biri olan Adıyaman’da, depremzedelerden biri, Doğal Afet Sigortalar Kurumu'ndan (DASK) aldığı tazminatı geri ödeme talebiyle karşı karşıya kaldı. Sigortalı olan vatandaş, depremin ardından evi orta derecede hasar aldığı gerekçesiyle DASK’tan 214.286,80 TL tazminat aldı. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın itiraz üzerine yaptığı ikinci incelemede binanın hasar seviyesi daha düşük olarak belirlendi. Bu yeni tespit, vatandaşa verilen tazminat miktarının DASK tarafından fazla olduğu gerekçesiyle geri istenmesine yol açtı.

DASK, FAZLA ÖDEME YAPTIĞINI İDDİA EDİYOR

BirGün'den İlayda Kaya'nın aktardığına göre, DASK, depremzedenin evine verilen tazminatı fazla bularak büyük bir kısmını geri talep etti. Kurum, vatandaşa gönderdiği resmi yazıda, yapılan ödemenin yanlış hesaplandığını ve fazladan 181.487,80 TL ödendiğini belirtti. DASK, vatandaşın 30 gün içinde bu tutarı iade etmesini talep ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Konutun ilk hasar tespiti sonucu tarafınıza ödenen tutar 214.286,80 TL'dir. İtiraz sonucu yapılan hasar tespiti ile tarafınıza ödenmesi gereken tutar ise 32.799,00 TL olarak güncellenmiştir. Fazla ödeme tutarı 181.487,80 TL'dir. İlk tespite göre fazla hasar ödemesi yapılmış olup, yeni tespite göre fazla ödenen tutarı tarafımıza iade etmeniz gerekmektedir. Bu tutarın belirtilen banka hesap numarasına yatırılması zorunludur.”

DEPREMZEDELERE EKONOMİK DARBE

Bu talep, depremzedeyi hem duygusal hem de ekonomik açıdan zor bir duruma soktu. Zaten deprem sonrası yaşanan yıkım ve belirsizlikle mücadele eden vatandaşlar, bir de beklenmedik geri ödeme talebiyle karşı karşıya kaldı. Deprem sonrası sigorta kapsamında aldığı tazminata güvenerek evini yeniden düzenleme veya başka zaruri ihtiyaçlarını karşılama yoluna giden depremzedeler, şimdi önemli bir maddi yükün altına girmeye zorlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN