Dalından tek tek kesiliyor, 50 TL’den alıcı buluyor! 9 farklı çeşidi Türkiye’ye dağıtılıyor

Dalından tek tek kesiliyor, 50 TL’den alıcı buluyor! 9 farklı çeşidi Türkiye’ye dağıtılıyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yetiştirilen ürünler Türkiye'nin dört bir yanından ilgi görüyor. Hiç piyasada satılmak üzere dalından tek tek kesilen ürünlerin kilosu ise 50 TL'den alıcı buluyor. İşte tüm detaylar…

Üzüm yetiştiriciliğinin en yoğun yapıldığı bölgelerden biri olarak karşımıza çıkan Manisa Sarıgöl, Bu yıl erkenci üzüm çeşitlerinde hasat sürecine başladı. Superiol ve Trakya İlkeren için hasada başlayan çiftçi 4 dönümlük araziden büyük verim alıyor. İşte tüm detaylar…

KİLOSU 50 TL'DEN SATILIYOR

Üretici Mustafa Çalık, 4 dönümlük araziye ektiği Superiol cinsi üzümler için hasat sürecini tamamladı. Superiol üzümün kilosu 35-50 TL'den satılırken Trakya ilkelen üzümünün kilosu ise 35 TL'den satılıyor.

Superior Seedless' Üzüm İhcaatında İlk Gün 54 Tır Çıkış Yaptı - Son Dakika

Güneş ışımada hasat için kolları sıvayan üreticiler üzümü iç piyasada satmak üzere büyük şehirlere gönderiyor. Sarıgöl'de mevsimin ilk erkenci üzüm satışını yapan Mustafa Çalık, Bu yıl hasadın erken geldiğini belirterek ilçede ilk hasadın kendisine nasip olduğunu söyledi. Denizli'nin Buldan ilçesinde hasat sürecinin başladığını dile getiren Çalık, sezonun tüm üzüm üreticileri için hayırlı olmasını diledi.

9 FARKLI ÇEŞİT ÜRETİLİYOR

Çekirdeksiz Sultaniye üzümü olmak üzere 9 farklı tür üzüm yetiştirildiğini söyleyen Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, hasadın başladığı günlerde geçmiş yıllarda birçok üreticinin mağdur olduğuna değindi. Dolandırıcılık olaylarının sık sık yaşandığını ifade eden Ülgen, yaş üzümlerin mutlak peşin paraya satılması gerektiğini söyledi.

Superior Seedless üzüm çeşidi için ihraç tarihleri belirlendi - Manisa Kent Haberleri

Ülgen, "Sarıgöl'de sezonun erkence üzüm türü olarak yetiştirilen Superiol ve Trakya İlkeren üzümlerinin kesimleri başladı. Üzüm üreticilerimize hayırlı olsun. Her yıl yaptığımız bir çağrı var yine tekrar etmekte fayda var. Yaş üzümlerinizi mutlaka peşin para ile satın. Her yıl birçok üreticimiz mağdur oluyor. Öte yandan Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında örtme işlemleri devam ediyor. Çekirdeksiz Sultaniye üzümü hasadı Ağustos ayının 15'inden başlayacak ve aralık ayı sonuna kadar devam edecek. İlçemizde 120 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirilmektedir. Sarıgöl'de ova ve Yayla bağcılığı sayesinde başta Çekirdeksiz Sultaniye üzüm olmak üzere dokuz tür sofralık üzüm yetiştirilir." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN