Dağlarda kendi kendine yetişiyor! Bilenler akın akın toplamaya gidiyor: Dağdan toplayıp pazarda 150 TL'ye satıyorlar

Dağlarda kendi kendine yetişiyor! Bilenler akın akın toplamaya gidiyor: Dağdan toplayıp pazarda 150 TL'ye satıyorlar

Kimi kendi yemek için topluyor kimi de pazarda satıyor! Kilo fiyatı 150 lirayı buluyor! Dağlarda kendi kendine yetişiyor. Sadece bilenler topluyor. O ilimizde yağışların artmasıyla birlikte toplanmaya başladı...

Son günlerde etkili olan yağışlı hava, Kırklareli ve Tekirdağ bölgesindeki mantar popülasyonunu arttırarak, vatandaşları doğaya çekti. Yağışların ardından özellikle Bolet mantarı ve çeşitli yabani mantar türleri bölgede bolca bulunmaya başladı. Hem yemek yapmak hem de ticari amaçlarla mantar toplamak isteyenler, Saray-Kıyıköy yolu üzerindeki ormanlık alanlarda yoğun bir şekilde mantar topluyor.

DAĞDA KENDİ KENDİNE YETİŞİYOR

Bölgedeki yoğun yağmur yağışı sonrası mantarların artmasıyla birlikte, ormanlık alanlarda mantar arayan vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Ormanların çeşitli noktalarında mantar toplayan insanlar, topladıkları kilolarca mantarı hemen orada bulunan mantar alıcılarına satma fırsatı buluyor. Bu durum, bölgedeki ekonomiye de canlılık kazandırıyor.

Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu

KİLOSU 150 TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Bölgedeki mantar toplama hareketliliği, piyasada da önemli bir ticaret hacmi yaratmış durumda. Bolet mantarı başta olmak üzere toplanan mantarlar, birinci kalite olarak değerlendirildiğinde kilosu 150 TL’ye kadar alıcı bulabiliyor. İkinci kalite mantarların kilosu ise 50 TL civarında satılıyor. Mantar alıcıları, yağışların devam etmesi halinde mantar sezonunun daha uzun sürebileceğini ve bu durumun hem vatandaşlar hem de alıcılar için fırsat yarattığını belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN