D. Mehmet Doğan'a veda: Türkçenin muhafızına son görev

D. Mehmet Doğan'a veda: Türkçenin muhafızına son görev

Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı ve eski KARAR yazarı D. Mehmet Doğan, ikindi namazını müteakip Ankara’da Hacı Bayram-ı Velî Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Taceddin Dergahı’na defnedildi. Cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan merhum yazar Doğan için “Türkçeyi gençliğe gerçekten öğretme mücadelesi veren hele hele o büyük sözlüğü ile sözü, özü gençliğe öğreten ve miras bırakan bir kardeşimizdi” ifadelerini kullandı.

Bir süredir tedavisi devam eden Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucusu ve Şeref Başkanı, eski KARAR yazarı D. Mehmet Doğan, önceki gün 77 yaşında Hakk’a yürümüş, Doğan’ın vefat haberini TYB Genel Merkezi, “Bir süredir tedavisi devam eden Şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan göçünü topladı, Hakk’ın rahmetine kavuştu. Ülkemizin başı sağ olsun” ifadeleri ile duyurmuştu.

dogan.jpg
D. Mehmet Doğan

BİRÇOK İSİM SON GÖREV İÇİN HAZIR BULUNDU

Doğan’ın cenazesi ikindi namazını müteakip Hacı Bayram-ı Velî Camiinde kılındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı cenaze namazında, KARAR gazetesi Genel Yayın yönetmeni İbrahim Kiras, yazarlarımız Hakan Albayrak, Bekir Fuat ve Salih Cenap Baydar da Doğan’a son görev için hazır bulundu.

1kapak-002.jpg

Cenaze namazında saf tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından yaptığı konuşmada, “Şu anda musallada Hakk’a yürüyen, uğurladığımız Mehmet Doğan kardeşimiz gerçekten dini, dili bir ve beraberlik noktasında verdiği mücadeleyi çok iyi bildiğimiz, inandığımız, dilimizi özelikle dil olarak kullanmayı gençliğimize, gençliğe gerçekten öğretme mücadelesini veren hele hele o büyük sözlüğü ile sözü, özü gençliğe öğreten ve miras bırakan bir kardeşimizdi. Mekanı cennet olsun inşallah. Rabbim cennetinde bizleri bir ve beraber kılsın. Bütün ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yayınladığı taziye mesajında da “Türkçeyi gençliğe öğretme mücadelesi verdi. Büyük Türkçe Sözlük eseri ile birlikte Millî Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşımızla ilgili çalışmaları başta olmak üzere edebiyat, tarih, fikir ve kültür dünyamıza yaptığı özgün katkılarla daima hatırlanacak olan D. Mehmet Doğan Beyefendi’ye Allah’tan rahmet, ailesine, okuyucularına, başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerine yer vermişti.

30’A YAKIN ESER

Doğan, ardında Doğan Büyük Türkçe Sözlük’ün yanı sıra ‘Dil Kültür Yabancılaşma’, ‘Bir Lügat Bulamadım’, ‘Ortadoğu’nun Türkçesi’ gibi Türk dilinin günümüz meselelerine eğilen birçok eser bıraktı. 30’a yakın eseri bulunan, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın kurucularından olan D. Mehmet Doğan, uzun süre Türkiye Yazarlar Birliği’nin genel başkanlığını yürüttü. Mehmet Doğan, bir süredir gördüğü tedavinin ardından önceki gün Doğan’ın acı haberini duyuran TYB, Doğan’ın cenazesinin dün ikindi namazına müteakiben Hacı Bayram-ı Velî Camiinden uğurlandı. Sanat, siyaset ve basın çevrelerinden birçok kişi taziye mesajı paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN