'Çözüm süreci' tartışmalarına Destici'den tepki: Şekere bulanmış zehirlerin yeniden yutturulmasına izin vermeyeceğiz

BBP lideri Mustafa Destici, MHP lideri Bahçeli'nin DEM Parti liderleriyle tokalaşmasının ardından başlayan "yeni çözüm süreci" tartışmalarına tepki gösterdi. Destici, "Çözüm süreci, diyalog, uzlaşma gibi şekere bulanmış zehirlerin, milletimize yeniden yutturulmasına asla rıza göstermeyecek ve izin vermeyeceğiz." dedi.

TBMM açılış resepsiyonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti liderleriyle tokalaşmasını ardından "Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" tartışmalarına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tepki gösterdi.

Destici, "Çözüm süreci, diyalog, uzlaşma gibi şekere bulanmış zehirlerin, milletimize yeniden yutturulmasına asla rıza göstermeyecek ve izin vermeyeceğiz." dedi.

'SİYASİ PARTİ OLARAK KABUL ETMEDİK VE ETMEYECEĞİZ'

Bir süredir, "çözüm süreci", "diyalog" ve "uzlaşma" terimleri üzerinden terör örgütü uzantılarını meşrulaştırma çabalarının gündeme getirilmeye çalışıldığını ifade eden Destici, konu hakkındaki parti olarak tutumlarını şu ifadelerle aktardı:

"Terör örgütünün talimatı ile kurulmuş, yöneticilerini, adaylarını, politikalarını, söylemlerini kanlı bir terör örgütünün belirlediği bir topluluğu hiçbir zaman siyasi parti olarak kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Ülkelerinde şiddetle iltisaklı olan, şiddeti yöntem olarak belirlemiş hiçbir yapılanma ve faaliyetin demokrasi zemininde hiçbir yerde bulunmasına izin vermeyen Batılı ülkeler, 40 binin üzerinde ölüme neden olmuş bir terör örgütünün uzantılarını, bağrımıza, devletimize, demokrasimize, sosyal hayatımıza hançer gibi sokmalarında iyi niyet görmüyorum, aramıyorum."

'ÇÖZÜM SÜRECİ LAFININ NELERE CESARET VERDİĞİNİ GÖRMEK LAZIM'

"Duruşumuzun çok iyi anlaşılması bakımından bir kere daha altını çizerek söylüyorum." diyen Destici, "Çözüm süreci, diyalog, uzlaşma gibi şekere bulanmış zehirlerin, milletimize yeniden yutturulmasına asla rıza göstermeyecek ve izin vermeyeceğiz. Bakınız, terör örgütünün siyasi partisi pazar günü Diyarbakır'da, İmralı canisi, 40 bin kişinin katili, terörist başına, özgürlük diye miting yapmak istiyor. Bakın, çözüm sürecinin sözünün bile edilmesi nelere cesaret veriyor, bunu görmek lazım. Geçmişte yaşananları hepimiz biliyoruz. Aynı yılanlara, aynı deliklerden ısırılmamalıyız. Valiler, 'Hiçbir siyasi partinin bu eylemlerine müsaade yoktur' diyor. Hasta adam Ahmet Türk çıkıyor, diyor ki; 'Geri adım atmayacağız.' Ne oldu? Sen ne zaman iyileştin? Ölüyordun hastanede. Bir başka terörist milletvekili çıkıyor, devlete meydan okuyor ama Diyarbakır Valimizi ve İçişleri Bakanlığımızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

'İDAM CEZASI MUTLAKA GERİ GETİRİLMELİ'

Son günlerde yaşanan toplumsal olayların infiale neden olduğunu söyleyen Destici, infaz sisteminde değişiklikler yapılması gerektiğini ve caydırıcılık ilkesinin yeniden tesis edilebilmesi için ceza oranlarının artırılması önerisinde bulundu.

Destici, "Tahliyesiz müebbet hapis cezası geri getirilmelidir. İdam, Türkiye ve Müslüman Türk milleti için bir zarurettir. İdam cezası, bugünün Türkiye'si için mecburiyettir ve idam cezası mutlaka ama mutlaka geri getirilmelidir. Bu gerçekleri ilk kez ve sadece BBP dile getirdi ve dile getirmeye devam edecektir. Çünkü BBP milletin vicdanı ve güvencesidir." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN