Çiftçilere pulluk söktürecek vergi şoku! 9 yıl sonra büyük artış geliyor: Çiftçilerle beraber vatandaş da yandı

Çiftçilere pulluk söktürecek vergi şoku! 9 yıl sonra büyük artış geliyor: Çiftçilerle beraber vatandaş da yandı

Çiftçiler bu vergiyi görünce pulluk sökecek! 9 yıl sonra büyük artış geliyor! Çiftçilerle beraber bu vergilerin altında vatandaş da ezilecek...

Türkiye'de son dönemin en önemli gündem maddesi haline gelen vergiler, özellikle çiftçiyi ve tüketiciyi yakından ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, enflasyonu kontrol altına almak amacıyla yeni vergi düzenlemeleri yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda yem ve gübrede Katma Değer Vergisi'nin (KDV) artırılması planlanıyor. Bu değişiklik, et ve süt ürünleri fiyatlarında büyük bir artışa neden olacak.

YEM VE GÜBREDE KDV ARTIŞI

Yem fiyatlarına zamlandı, süt üreticileri beklediğini alamadı

Yeni vergi paketi kapsamında yemlerde KDV oranının yüzde 10'a, gübrede ise yüzde 20'ye çıkarılması öngörülüyor. 2016 yılında sıfırlanan KDV oranlarının tekrar artırılması, çiftçiler için ciddi maliyet artışlarına neden olacak.

BÜTÇE AÇIĞI VATANDAŞIN SIRTINDAN KAPATILACAK

Çiftçilikle uğraşan vatandaşları zorunlu fiyat artışına itecek olan bu yeni vergi uygulaması, yem ve gübre fiyatlarına KDV artışıyla birlikte önemli bir zam getirecek. Bu durum, çiftçinin girdi maliyetlerini artırarak gıda enflasyonunu da yukarıya çekecek ve vatandaşlara zamlı ürünler olarak geri dönecek.

Gıda enflasyonu 4 yılın dibini gördü - Türkiye Ekonomi Haberleri

GEREKÇE: KDV İNDİRİMİNDEN BEKLENEN FAYDALARIN SAĞLANAMAMASI

2016 yılında yapılan düzenleme ile yemlerde yüzde 8, gübrede ise yüzde 18 olan KDV oranı sıfırlanmıştı. Ancak, yeni düzenlemenin gerekçesi olarak KDV indiriminden beklenen faydanın sağlanamaması gösteriliyor. Yemlerde KDV'nin yüzde 10'a çıkarılması, doğrudan yem fiyatlarına yüzde 10 zam anlamına gelirken, bu durum et ve süt fiyatlarına da doğrudan yansıyacak.

Alım fiyatlarına düzenleme: Et ve Süt Kurumu'ndan üreticiye destek - Ekonomi Haberleri

2024: VERGİ ARTIŞLARI VE ZAMLARLA HATIRLANACAK

2024 yılı, vergi artışları ve beraberinde getirdiği zamlarla hatırlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu adımla devlet hazinesini doldurmayı hedeflerken, vatandaşlar ve çiftçiler artan maliyetlerle mücadele etmek zorunda kalacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN