CHP'li vekile mitingde silahlı saldırı: 'Konuşturmam' diyerek kurşun sıkmaya başladı

CHP Milletvekili Melih Meriç Nizip'te fıstık üreticilerinin sorunları anlattığı esnada silahlı saldırıya uğradı. Meriç, saldırganın AK Partili olduğunu öne sürdü.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep’in Nizip ilçesinde düzenlenen miting sırasında silahlı saldırıya uğradı. Meriç, mitingde fıstık üreticilerinin sorunlarını dile getirirken, yanına yaklaşan bir saldırgan tarafından hedef alındı. Saldırgan, "Konuşturmam" diye bağırarak havaya ateş açtı.

KORUMALARI MÜDAHALE ETTİ

Silah sesleriyle birlikte büyük bir panik yaşandı ancak Meriç'in korumalarının hızlı müdahalesi sayesinde yaralanan olmadı.

1kapak-003.jpg

Olayın ardından Melih Meriç, kişisel X hesabından yaptığı açıklamada, "Nizip’te fıstık üreticilerimizin sesini duyurmak için ‘Antep Fıstığına Sahip Çıkıyoruz’ temasıyla gerçekleştirilen mitinge katıldık. AK Parti’nin vurdumduymaz tavrına ve onların uzantısı provokatörlere rağmen fıstık üreticilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Özelleştirme ve göçün merkezi haline gelen güzel ülkemde tarımın göz göre göre katledilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Üreticilerimiz rahat olsun; bu sorun çözülene kadar peşini bırakmayacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Köylü milletin efendisidir’ demişti. Biz de köylülerimizin, çiftçilerimizin emrindeyiz, onlara hizmetkârız" ifadelerine yer verdi.

"SALDIRGAN AK PARTİLİYDİ"

Meriç, Halk TV’ye verdiği demeçte, saldırganın AK Partili olduğunu öne sürdü ve saldırı anını şöyle anlattı: "Bana yaklaştı ancak korumalar müdahale ettiler. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Her ne olursa olsun. Ben kendisiyle konuştum. Sıkıntısının ne olduğunu öğrenmek istedim. Özrünü diledi. Biz aramızdaki problemi halletmiş olduk."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN